Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

.Λοβέρδος: Η εφεδρεία δεν αγγίζει το ΕΣΥ

Το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας δεν αφορά τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών ξεκαθάρισε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα και πληροφορίες που προκάλεσαν αναστάτωση στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.

"Δυστυχώς μέσα σε αυτή την πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία, κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία, προφανώς για πολιτικούς σκοπούς, να διακινήσουν φήμες ότι δήθεν ζητήσαμε για την εργασιακή εφεδρεία να μπουν γιατροί αό τα νοσοκομεία, νοσηλευτές κ.λπ. Είναι απολύτως ψευδές αυτό, το διαψεύδω κατηγορηματικά. Κάτι τέτοιο ούτε ο νόμος προβλέπει, ούτε στις πολιτικές μας προθέσεις είναι" τόνισε σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Χθες, μάλιστα, ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας έστειλε και σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο σε υγειονομικές περιφέρειες και διοικητές.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας, η εργασιακή εφεδρεία θα ισχύσει για περίπου 300 εργαζόμενους στους 12 εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας φορείς, μεταξύ των οποίων οι ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ.

Πάντως, οι νοσοκομειακοί γιατροί διατυπώνουν ενστάσεις, τονίζοντας ότι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα βρεθούν εκτός εργασιακού χώρου, ως αποτέλεσμα των συγχωνεύσεων και της μείωσης κλινών κατά σε 10.000.


(πηγή:www.megatv.com)

AYTONOMH  ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Ποιός εργαζόμενος τους παίρνει πια στα σοβαρά;
Καλούμε τους εργαζομένους όχι μόνο σε επαγρύπνηση αλλά και συντονισμό της δράσης μαζί με την κοινωνία.Να φύγουν τώρα μαζί με τα αφεντικά τους.Κανένας εφησυχασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου