Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Σε πολιτική δίωξη εξελίσσεται η ΕΔΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.



Χθες  29 Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν  το ονόματα των εργαζομένων που θα περάσουν από  ΕΔΕ για την μαζική συγκέντρωση και διαμαρτυρία εργαζομένων στο Νοσοκομείο και πολιτών της Κέρκυρας κατά τον έλεγχο  από  το κλιμάκιο των επιθεωρητών στο νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα η ΕΔΕ ξεκινάει Δευτέρα και θα καλεστούν 4 άτομα:
Ο πρόεδρος του Ενιαίου σωματείου
Ο πρόεδρος της  Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας
Ο αντιπρόεδρος του  Ενιαίου Σωματείου
και ένας ειδικευόμενος ιατρός.
Και οι 4 είναι  μέλη της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας", της παράταξης που κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές στο Ενιαίο σωματείο του Νοσοκομείου Κέρκυρας , τα μέλη της είχαν εκλεγεί παμψηφεί στην Ένωση γιατρών και το σωματείο Ειδικευομένων,  αμφισβήτησε  ευθέως την εφαρμοζόμενη πολιτική στο χώρο της Υγείας και έθεσε  προ των ευθυνών τους διοίκηση και τοπικούς παράγοντες για την κατάσταση του νοσοκομείου.
Η στοχοποίηση μάλιστα μελών της συγκεκριμένης παράταξης, αποκαλύπτει την προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας  να κατασκευάσει τον εσωτερικό εχθρό και να βαφτίσει τους  διωκόμενους  συνδικαλιστές …. «άκρα».

Το σωματείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας κήρυξε απεργία για τη Δευτέρα..
Είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή να σηκωθεί
από όλα τα σωματεία και τις ενώσεις ένα ευρύτατο μέτωπο στήριξης  των  αγωνιστών συνδικαλιστών  υγειονομικών μελών του σωματείου που διώκονται
Αποστολή   με φάξ στο  2661025400 .

από ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ....

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.

 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑΞΟ 
                                                                                                                   

Η τραγική κατάσταση στον τομέα της υγείας – περίθαλψης  και πρόνοιας  και οι  ραγδαίες εξελίξεις το τελευταίο διάστημα σε πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο με το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου να παραμένει μόνο στα χαρτιά νοσοκομείο χωρίς να μπορεί να προσφέρει ουσιαστικές  δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας στους νησιώτες όπως όφειλε να κάνει, μας αναγκάζουν για άλλη μια φορά  να καταγγείλουμε  τους υπεύθυνους σε όλα τα επίπεδα, από την κοινή διοίκηση Σύρου-Νάξου με τους εκπροσώπους της ,την  ηγεσία της  αρμόδιας  για την υγεία στις Κυκλάδες 2η ΥΠΕ με έδρα τον Πειραιά και βέβαια τους καθόλα ανευθυνο-υπεύθυνους του Υπουργείου  για την εγκληματική πολιτική που ασκούν εις  βάρος της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης .
Στόχος όλων αυτών είναι ένας :Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Το σύνθημα ΨΩΜΙ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σήμερα είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο και πρέπει να  αποτελεί τον μοναδικό στόχο του δοκιμαζόμενου λαού που δέχεται την σφοδρή επίθεση των μνημονιακών μέτρων  μέσω των εκπρόσωπων της τρόικας και των ντόπιων  υπαλλήλων της .Το αγωνιστικό κίνημα του κλάδου  από τα κάτω αγωνίζεται κόντρα σε αυτό το  καταστροφικό ρεύμα που σαρώνει όλα τα κοινωνικά αγαθά που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες  από τους εργαζόμενους  εδώ και  δεκαετίες .
Την Παρασκευή 29-11-2013 και ώρα 12π.μ  έχει προγραμματιστεί Πανελλήνιο Πανυγειονομικό  Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας  στην Αθήνα έξω από το υπουργείο Υγείας από τα πρωτοβάθμια σωματεία  των νοσοκομείων της περιφέρειας  , σωματείων νοσοκομείων της Αττικής μέσω του συντονιστικού τους  ,την ΟΕΝΓΕ με τους νοσοκομειακούς ιατρούς  , των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ δλδ του ΙΚΑ (ιατρών,νοσηλευτών,εργαστηριακών) και την στήριξη της  ΑΔΕΔΥ  και της   ΠΟΕΔΗΝ.
Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Νοσοκομείου Νάξου Αμοργού & Μ.Κυκλάδων  (Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.) θα είναι παρόν σε αυτό το αγωνιστικό κάλεσμα και καλεί όλους τους Νάξιους  της Αθήνας να ενισχύσουν αυτή την κινητοποίηση με την φυσική  παρουσία τους έξω από το υπουργείο. Ταυτόχρονα καλεί  σε παράλληλη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα και ώρα στο προαύλιο του Γ.Ν.- Κ.Υ. Νάξου και απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε  όλους τους κατοίκους του νησιού, σωματεία ,  συλλογικότητες να παλέψουν και να απαιτήσουν  δωρεάν δημόσια περίθαλψη και ταυτόχρονα την αναβάθμιση του κέντρου υγείας Νάξου  σε δευτεροβάθμιο νοσοκομείο. Στην συγκέντρωση θα δοθούν   όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις για την  δήθεν αυτονομία – διασύνδεση  του Γ.Ν.-Κ.Υ Νάξου, επίσης πληροφορίες  για όλες τις εξελίξεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα  αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι  άμεσα στον ευαίσθητο αυτό τομέα.
 Τέλος καλούμε τον Δήμο Νάξου να δείξει την στοιχειώδη ευαισθησία με το  να κλείσει τις υπηρεσίες του εκείνη την ημέρα ως ένδειξη  διαμαρτυρίας για την κατάντια της υγείας  στον τόπο μας και επίσης να βάλει λεωφορεία δωρεάν από τα  ορεινά χωριά προς την χώρα για την διευκόλυνση των  κατοίκων  που θέλουν να  παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  της παρασκευής στο προαύλιο του   Γ.Ν. – Κ.Υ Νάξου.
           
                                                                                                                             26-11-2013              Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.

                                  
                                                  


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
 21-11-2013
Το πρώτο κύμα επίθεσης της κυβέρνησης σε Νοσοκομεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης άφησε πίσω του λουκέτα, Νοσοκομεία-φαντάσματα, τις ζωές εκατοντάδων υγειονομικών άνω κάτω και τις παρεχόμενες υπηρεσίες περίθαλψης κατακρεουργημένες. Τώρα ήρθε η ώρα των Νοσοκομείων της επαρχίας. Το Υπουργείο Υγείας κρύβει πίσω από ωραίες λέξεις όπως “αλλαγή ρόλων”, “κινητικότητα” κ.ά. την εφαρμογή των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων που στην επαρχία αποκτούν άλλη διάσταση αφού οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε διαθεσιμότητα μπορεί να βρεθούν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά απ’ τα σπίτια και τις οικογένειές τους ενώ οι ασθενείς θα πρέπει να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα παραπάνω για τις παροχές που μέχρι τώρα τους ήταν εύκολα προσβάσιμες.Αυτά συνδυάζονται με τις εξαγγελίες για κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και μετατροπή του σε αγοραστή υπηρεσιών - “ασφαλιστική εταιρεία” σύμφωνα με τα λεγόμενα του “πρόθυμου” Υπουργού Υγείας – και την συνολική αντιδραστική αλλαγή στη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη με τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις μονάδων, με τις διαθεσιμότητες και τις ”αξιολογήσεις” προσωπικού (που και επίσημα πια θα φέρουν απολύσεις εκατοντάδων ίσως και χιλιάδων εργαζόμενων), με την βίαιη παράδοση μονάδων και υπηρεσιών σε αρπακτικά του ιδιωτικού τομέα, με τον ακρωτηριασμό των παροχών και την ακόμα μεγαλύτερη μεταφορά κόστους απευθείας στις τσέπες των ασθενών. Από τον καινούργιο χρόνο έχει ψηφιστεί να ισχύσουν τα νέα χαράτσια των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο και του 1 ευρώ για κάθε συνταγή ενώ ήδη αυξήθηκε η συμμετοχή στα φάρμακα. Όλα τα διακινούμενα σενάρια και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι εφιαλτικά και αν εφαρμοστούν πολύ σύντομα θα δημιουργήσουν στο χώρο της δημόσιας υγείας και για τους ασθενείς και για τους εργαζόμενους ένα τοπίο ερειπίων πάνω σε όσα έχουν ήδη γκρεμίσει. Άρα έχουμε κάθε λόγο αλλά και υποχρέωση να κάνουμε ότι μπορούμε για να εμποδίσουμε την εφαρμογή αυτών των πολιτικών και να υπερασπίσουμε τις δουλειές μας και το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό της Υγείας. Στην προηγούμενη φάση δεν καταφέραμε σαν κίνημα των εργαζόμενων στο χώρο της δημόσιας υγείας να αποτρέψουμε τα σχέδια Κυβέρνησης –Τρόϊκας για το κλεισίματα νοσοκομείων. Ας κάνουμε ότι είναι δυνατό για να δώσουμε αυτή την μάχη πιο οργανωμένα, αποφασιστικά και αλληλέγγυα. Χρειάζεται η παρουσία όλων μας με άμεση συμμετοχή των συναδέλφων και ενεργοποίηση των σωματείων. Χρειάζεται να απευθυνθούμε και να ενεργοποιήσουμε τις τοπικές κοινωνίες που έχουν πολύ πιο ισχυρή σύνδεση με τις μονάδες υγείας των περιοχών τους και μπορούν να νιώσουν την ανάγκη και τον κίνδυνο πολύ πιο έντονα σε σχέση με Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στα πλαίσια αυτά και προκειμένου να προλάβουμε όσο γίνεται τις εξελίξεις αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση συγκέντρωσης στην Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 29 Νοέμβρη στις 12 η ώρα για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της κυβέρνησης και τη διάθεση μας ν’ αγωνιστούμε για να τ’ αποτρέψουμε. Να στείλουμε το μήνυμα της αντίστασης  σ΄ αυτά που ετοιμάζουν, να ξανανοίξουμε το ζήτημα της πάλης ενάντια σε όσα έχουν ήδη περάσει. 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ,

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ