Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΣΕΝΙ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24-07-13

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ!

Ζούμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη κι απ’ τις πιο δύσκολες την σύγχρονη εποχή. Οι ζωές μας κυριολεκτικά έχουν μπει στο στόχαστρο. Κάθε τόσο κάτι καινούργιο προστίθεται στο οπλο-στάσιο του αντιπάλου και μας σημαδεύει. Οι θυσίες που με το ζόρι και με τεράστιο κόστος μας επιβάλλουν ανακοινώνεται ότι αποδείχτηκαν ανεπαρκείς και απαιτούν νέες θυσίες. Η Τρόϊκα που στήσανε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ με την πλήρη συμφωνία και υποταγή των εναλλασσόμενων κυβερνή-σεων ρημάζουν το τόπο κι εμάς μαζί. Οι δυο βασικοί πυλώνες του δικομματισμού είτε μόνοι τους είτε με τις θλιβερές προσθήκες διάφορων “πρόθυμων” και “υπεύθυνων” συνεχίζουν να εξασφα-λίζουν σε βάρος μας το πολιτικό και οικονομικό συστήμα των ντόπιων και ξένων μεγαλοσυμφε-ρόντων που εξυπηρετούν
Μέτρα, νέα μέτρα κι άλλα μέτρα. Μοιάζει αδύνατο σχεδόν να τα αναφέρεις και να τ’ αναλύσεις πια. Κάθε μέρα βομβαρδίζουν τ’ αυτιά μας με ανακοινώσεις, εκβιασμούς, απειλές. Με τη βοήθεια που προσφέρουν οι μεγαλοιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης και τα παπαγαλάκια τους έχει στηθεί ένας απίστευτος μηχανισμός παραπληροφόρησης, σύγχυσης και ελέγχου των συνειδήσεων του κόσμου.
Σκοπός τους να μας πείσουν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ότι όλα γίνονται αυτόματα σαν φυσικό φαινόμενο που δεν μπορούμε να το εμποδίσουμε. Συγχρόνως εφαρμόζουν την παλιά δοκιμασμένη πρακτική των κυρίαρχων της κοινωνίας το “διαίρει και βασίλευε”. Προσπαθούν να μας βάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας για να περνάνε πιο εύκολα τις βάρβαρες πολιτικές τους, για να μην ξεκαθαρίζουμε στο μυαλό μας ποιος και τι πραγματικά φταίει που φτάσαμε ως εδώ και ζούμε αυτά που ζούμε. Ο γείτονας να τρώγεται με τον γείτονα, ο άνεργος με τον εργαζόμενο, ο ιδιωτικός υπάλληλος με τον δημόσιο, οι νέοι με τους μεγαλύτερους, η Αθήνα με την περιφέρεια, οι Αγιώτες με τους σοφρανικούς. Όσο ψάχνουμε μεταξύ μας και στους διπλανούς μας για να βρούμε τους υπεύθυνους οι πραγματικοί υπεύθυνοι, αυτοί που πραγματικά “μαζί τα φάγανε”, συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο και να τα τρώνε στερώντας πια από πολύ κόσμο ακόμα κι αυτά που χρειάζεται για να επιβιώσει.
Μας λένε ότι δεν γίνεται τίποτα. Είναι όμως έτσι;
Έτσι είναι όσο εμείς οι από κάτω, τα θύματα αυτής της κατάστασης, δεν κάνουμε τίποτα, όσο παραμένουμε θεατές σ’ αυτό το έργο νέων μέτρων και θυσιών. Όσο δεν αποφασίζουμε να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας, όσο δεν αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Όσο δεν αποφασίζουμε να κινηθούμε με βάση τα κοινά και πραγματικά συμφέροντά μας, όσο τρωγόμαστε με τον διπλανό μας. Όσο δεν οργανώνουμε τον αγώνα μας, όσο αφήνουμε να τον κουμαντάρουν οι βαλτοί του συστήματος που κάνανε κοροϊδία την έννοια της πάλης και βρισιά την έννοια του συνδικαλισμού. Όσο δεν παίρνουμε απόφαση ότι πρέπει ν’ αλλάξουμε τις συνήθειες που με πολύ προσπάθεια μας έχουνε περάσει, όσο δεν γκρεμίζουμε τις αυταπάτες ότι κάπως μπορούμε να την γλιτώσουμε ο καθένας μοναχός του. Όσο περιμένουμε τις επόμενες εκλογές για να πάρουμε εκδίκηση, όσο δεν δηλώνουμε καθημερινά “παρών” στο προσκλητήριο των αναγκών μας και των απαιτήσεων των καιρών! Όσο ψάχνουμε κάποιον άλλο να βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα, όσο δεν χωνεύουμε ότι χωρίς κόπο και θυσίες δεν γίνεται τίποτα και αυτό που μένει να διαλέξουμε είναι αν θα τις κάνουμε για να σώσουμε τις ζωές μας ή αν θα τις υποστούμε καθώς ο αντίπαλός μας θα καταστρέφει τις ζωές μας!
Ο ΦΟΒΟΣ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΙ Η  ΑΠΡΑΞΙΑ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ.
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙ.
Ή ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Ή ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ


ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΙΚΑΡΙΑ

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ  Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν  Ω Ν  Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ο Υ  Ι Κ Α Ρ Ι Α Σ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ" : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 22/7 - ΑΠΕΡΓΙΑ 24/7!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 22/7 - ΑΠΕΡΓΙΑ 24/7!

Το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Στη συνάντηση αυτή καταθέσαμε γραπτό υπόμνημα με το οποίο ζητάμε:
1)  Την καταδίκη της παρουσίας των ΜΑΤ στο νοσοκομείο μας και του προπηλακισμού εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών κλπ). Την επίσημη διάψευση από την ηγεσία του υπουργείου των ανακοινώσεων για βιαιοπραγίες και χειροδικίες σε βάρος του υπουργού, καθώς και των  εμφυλιοπολεμικών συνθημάτων (Μελιγαλάς κλπ), που δήθεν φωνάχθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.
2)  Το σωματείο μας διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με βάση τις κενές οργανικές θέσεις και τις ανάγκες ενός σύγχρονου νοσοκομείου. Ο αριθμός τους για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες ανέρχεται σε 340 άτομα (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικούς, τεχνικούς, τεχνολόγους). Και για την πλήρη ανάπτυξη του νοσοκομείου είναι αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες, τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, η μονάδα νεογνών, η Ουρολογική κλινική και η μονάδα Παίδων - μοναδική για όλη την περιφέρεια Δυτικής Αθήνας, Πειραιά και Νήσων. Η λειτουργία των σύγχρονων πλυντηρίων, με τα οποία έχει εξοπλιστεί το Νοσοκομείο από την αρχή, απαιτεί προσλήψεις προσωπικού, ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα και υγιεινή και να σταματήσει η πληρωμή υπέρογκων ποσών σε εργολάβους.
3)  Επιπλέον πρέπει άμεσα να καλυφτούν οι ανάγκες σε γιατρούς στη Ν/Χ κλινική, τις μονάδες παίδων και νεογνών και τα εργαστήρια. Είμαστε αντίθετοι σε προσλήψεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολάβων, μαθητείας ή άλλων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
4)  Απαιτούμε να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο. Η «αλλαγή του χαρακτήρα τους» σε Κέντρα Υγείας, είναι ολοφάνερο ότι ταυτίζεται με την παύση της λειτουργίας τους ως νοσηλευτικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας φροντίδας. Είμαστε ενάντια στη διαθεσιμότητα και «κινητικότητα» προσωπικού από άλλα νοσοκομεία προς το δικό μας, γιατί οδηγεί σε απολύσεις υγειονομικών, επίταση της αθλιότητας των ράντζων στα μεγάλα νοσοκομεία, αδιέξοδο στις γενικές εφημερίες.
5)  Το νοσοκομείο ανήκει στο ΕΣΥ, δεν είναι μαγαζάκι κανενός Πανεπιστημιακού, και πρέπει να καλύπτει πλήρως τη γενική εφημερία. Ζητάμε όμως συνεφημέρευση και κάλυψη από μικρότερο ή μικρότερα δορυφορικά νοσοκομεία, λόγω του τεράστιου φόρτου της γενικής εφημερίας.
6)  Ζητάμε να σταματήσει η υποχρηματοδότηση και να δοθεί άμεση οικονομική ενίσχυση για τις λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου σε κτιριακή υποδομή, εξοπλισμό, φάρμακα και αναλώσιμα υλικά. Δεν μπορεί η πρόβλεψη να γίνεται μήνα-μήνα και με το σταγονόμετρο χωρίς ετήσιο, σταθερό και συνολικό σχεδιασμό.
7)  Απαιτούμε την άμεση αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων ποσών σε εφημερίες, υπερωρίες και βάρδιες από το προηγούμενο έτος και των οφειλόμενων του τρέχοντος έτους, που είναι υπό αμφισβήτηση.
8)  Άμεση ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΚΥ Περιστερίου, με προοπτική τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξόφληση των οφειλόμενων ποσών τους.
9)  Παλεύουμε για δωρεάν δημόσια υγεία, χωρίς επιχειρηματικά συμφέροντα. Ζητάμε να καταργηθεί η πληρωμή των ασθενών που προσέρχονται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία για ιατρική επίσκεψη ή εξετάσεις.

Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και το λαό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΜΟΝΟ ΕΣΥ.....



ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ.....ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ....

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ....ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΟΥΦ,ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ή ΟΧΙ (;;;;;;;;)



Λάβαμε το παρακάτω κείμενο και το δημοσιεύουμε.....



ΟΥΦ,ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ή ΟΧΙ (;;;;;;;;)

Από την διαθεσιμότητα ή την κινητικότητα ή τέλος πάντων την απόλυση ίσως την γλίτωσα και αυτήν την φορά ως νοσηλευτής αφού με βάση αυτά που είπε ο υπουργός από το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας ή της απόλυσης ( όπως θέλετε πείτε το ),θα εξαιρεθούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα ο υπουργός θα ζητήσει και προσλήψεις σε αυτούς τους κλάδους.
Στον Καιάδα των απολύσεων θα ριχτούν αυτή την φορά το παραϊατρικό,  το βοηθητικό , το τεχνικό και το διοικητικό προσωπικό, αφού και ο χώρος της υγείας πρέπει να συνεισφέρει στον αριθμό των απολύσεων. Είπαμε πρώτα οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και μετά όλα τα άλλα. Τώρα αν κλείσουν νοσοκομεία ή αλλιώς συγχωνευθούν αφήνοντας περιοχές ολόκληρες χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας  ή αν κλείσουν  σχολεία - τί να τις κάνουμε τις ξένες γλώσσες  ή την πληροφορική αυτά μπορείς να τα κάνεις και εκτός  σχολείου, πληρώνοντας φυσικά. Μπορείς επίσης να πληρώσεις για ότι υπηρεσία θέλεις  στα διάφορα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα ή στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια για όποιον έχει φυσικά , για  τους υπόλοιπους ας μείνει με ότι του παρέχει το κράτος ή το σύστημα  και ότι μπορεί η Πατρίδα   να του παρέχει, καλύπτοντας πάντα τις υποχρεώσεις της στους « δανειστές » ( τελικά όλα γίνονται στο όνομα της Πατρίδας….)

Την γλίτωσα λοιπόν  !!!! (;;;;;)…Αλλά για κάτσε πώς θα λειτουργήσει ένα νοσοκομείο χωρίς βοηθητικό, παραϊατρικό, τεχνικό ,διοικητικό προσωπικό;;;; Ευτυχώς που πιάνουν τα χέρια μου. Όλο και κάποια βρύση που στάζει μπορώ να φτιάξω , όλο και κάποιο καλώδιο μπορώ να ενώσω, αα  ξέχασα, ξέρω και κάποια πράγματα για τους υπολογιστές… εντάξει  λοιπόν δεν τους θέλουμε αυτούς όλους..αλλά  πάλι μήπως έρχεται και η δικιά μου σειρά;;;; Μήπως αύριο μου πουν το ίδιο ( εξ άλλου ποιος τους εμπιστεύεται  πια) ;;;; Θα υπάρξει άραγε κανείς που θα συμπαρασταθεί , θα φωνάξει ;;;;Μάλλον  ΟΧΙ , γιατί και εγώ όταν χρειάστηκε για κάποιους συναδέλφους μου, που ήθελαν την αλληλεγγύη μου ή την στήριξη    μου, τους είχα γυρίσει την πλάτη όπως έκανα και με τόσους άλλους εργαζόμενους που θυσιάστηκαν στο βωμό « των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας »…..

Το νοσοκομείο, ο χώρος της υγείας δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με γιατρούς ή μόνο με νοσηλευτές. Χρειάζονται υπηρεσίες που η μία ειδικότητα ή κλάδος καλύπτει  την άλλη. Εκτός αν στις «προσφορές» των ιδιωτών που έχουν  μπει εδώ και χρόνια στα νοσηλευτικά ιδρύματα ,δίνονται  και εργαζόμενοι που θα καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες. Σου λέει ο ιδιώτης : παίρνω την φύλαξη και σου δίνω προσφορά 2 εργαζόμενους στα πλυντήρια, στα εργαστήρια,  στη διοικητική ή τεχνική υπηρεσία ( με τί μισθούς, τί εργασιακά δικαιώματα… καλύτερα       μην το ψάχνεις…).
Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση για όλα αυτά που συμβαίνουν; Μήπως  ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας αφήνοντας τις όποιες ομοσπονδίες στον κόσμο τους ή καλύτερα στον ύπνο τους; Μήπως μέσα από την συμμετοχή μας στις γενικές συνελεύσεις  μπορεί να βγει κάτι που θα σταματήσει αυτό που ήδη ζούμε;;;

            ΑΣ  ΤΟ  ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ…..    
                                                            ένας  νοσηλευτής……

Δραματική μείωση προσωπικού στο ΕΣΥ


Αδειάζει μέρα με την ημέρα το ΕΣΥ, με τους εργαζομένους να το εγκαταλείπουν για να σωθούν από τη λαίλαπα των περικοπών της κυβέρνησης και της τρόικας.
Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι δραματικά: μόνο μέσα σε πέντε μήνες, από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι τον Μάιο της φετινής χρονιάς, εγκατέλειψαν άρον άρον τα δημόσια νοσοκομεία 4.006 εργαζόμενοι, είτε με συνταξιοδότηση είτε παίρνοντας το καπελάκι τους για άλλες πολιτείες... Ενώ τον Δεκέμβριο του 2012 υπήρχαν 94.208 άτομα, τον Μάιο του 2013 μειώθηκαν στα 90.214.
Γεγονός κάθε άλλο παρά τυχαίο, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι φοβούνται νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και επιδιώκουν να διατηρήσουν τουλάχιστον τα υπάρχοντα δικαιώματά τους.
Αποτέλεσμα όμως είναι να αποψιλώνεται καθημερινά το δημόσιο σύστημα, κάτι που προφανώς διευκολύνει δεόντως την κυβέρνηση, για να το οδηγήσει μια ώρα αρχύτερα προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση. Αλλωστε, όπως αποδεικνύεται από τους αριθμούς, η αναλογία των προσλήψεων-αποχωρήσεων δεν είναι 1 προς 10, όπως θέλουν να δηλώνουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά 1 προς 24.
Και το σημαντικότερο είναι πως αν αυτή η τάση φυγής συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, οι συνδικαλιστές του χώρου της Υγείας εκτιμούν ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει αποχωρήσει το 10% του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων. «Μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν φύγει περίπου 10.000 άτομα, που θα προέρχονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από τα νοσοκομεία», σημειώνει ο Χρήστος Κόνιαρης, της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι γύρισαν την πλάτη στο ΕΣΥ και έφυγαν περίπου 4.100 εργαζόμενοι, με βάση τις επίσημες καταγραφές.
Οι αλλεπάλληλες αποχωρήσεις όμως οδηγούν τα δημόσια νοσοκομεία σε δραματική συρρίκνωση, αφού υπολογίζεται ότι στο τέλος του 2013 δεν θα εργάζονται σε αυτά ούτε 85.000 άτομα, όταν μόλις πριν από 5 χρόνια ήταν κοντά στις 115.000, όπως είχε προκύψει από την απογραφή που είχε γίνει.
Συνέπεια είναι να φθίνει μέρα με τη μέρα η εξυπηρέτηση των χιλιάδων ασθενών, οι οποίοι σπεύδουν στις δημόσιες δομές λόγω έλλειψης χρημάτων (αύξηση προσέλευσης 30% τα τελευταία 2 χρόνια). Και χωρίς βεβαίως να υπολογίσει κανείς ότι τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα παρουσιάζουν ήδη έλλειψη προσωπικού (κοντά στο 20% με 30%), ενώ λείπουν και 6.000 γιατροί, σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).
Εκτιμάται ότι συνολικά έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια 25.000 θέσεις εργασίας, αφού οι εργαζόμενοι δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ, ενώ με βάση συντηρητικούς υπολογισμούς τα επόμενα 2 με 3 χρόνια, λόγω της γήρανσης του προσωπικού, θα χαθούν άλλες 20.000 θέσεις.
Την ίδια ώρα όμως κυβέρνηση και τρόικα σκοπεύουν να βάλουν φέτος σε διαθεσιμότητα 1.250 εργαζομένους της Υγείας και άλλους τόσους το 2014, χωρίς φυσικά να υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση να αντικατασταθούν έστω λίγοι από αυτούς.
Αλλωστε το ποσοστό προσλήψεων-αποχωρήσεων δεν ξεπερνά ειδικά στην Υγεία το 1 προς 24. Είναι ενδεικτικό ότι το 2012 είχαμε 4.285 αποχωρήσεις, ενώ έγιναν 182 προσλήψεις-μεταφορές εργαζομένων, με την καθαρή μείωση του προσωπικού να αγγίζει τα 4.103 άτομα. Ξεκάθαρα η αναλογία των προλήψεων, επομένως, που προκύπτει σε σχέση με τις αποχωρήσεις είναι περίπου 1 προς 24.

από enet.gr  

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή η γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου


Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου το μεσημέρι της Τετάρτης 10/7/2013. 
Η ενημέρωση σχετικά με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και την επέκταση της κινητικότητας των δημ. υπαλλήλων  και στο χώρο της υγείας, αλλά και η ενημέρωση για την προσπάθεια συνδικαλιστικής δίωξης του προέδρου του συλλόγου, τράβηξαν το ενδιαφέρον των εργαζομένων του Νοσοκομείου που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων ενώ βρέθηκαν και αρκετοί όρθιοι, σε μια από τις πιο μαζικές συνελεύσεις των τελευταίων ετών.
Σχετικά με τις προθέσεις του νέου υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την έξοδο σε "κινητικότητα" 2.500 εργαζομένων από το χώρο της υγείας, ενημέρωσε ο εργαζόμενος του ΠΑΓΝΗ  Κυριάκος Θεοδοσάκης, ο οποίος είναι μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ και συμμετείχε σε συνάντηση με το νέο υπουργό υγείας.
 Όπως ανέφερε,  ο νέος υπουργός από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψε την πρόθεση του να εφαρμόσει πιστά το μνημόνιο και ανέλυσε το μηχανισμό με τον οποίο θα βγουν σε κινητικότητα (ίσως και σε απολύσεις) 2.500 εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία.
 Υπήρξε στη συνέλευση από τους εργαζόμενους προβληματισμός σχετικά με τις δυνατότητες αντίδρασης και ανατροπής που υπάρχουν, αλλά έγινε σαφές ότι μόνο ΕΝΩΜΕΝΟΙ όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα μπορούν να πετύχουν ανατροπή αυτών των πολιτικών. Έγινε συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο προετοιμασίας γενικής απεργίας διαρκείας ενώ επισημάνθηκε ότι στην επικείμενη 24ωρη απεργία της Τρίτης 16 Ιουλίου θα πρέπει όλοι να δώσουν δυναμικό παρόν, ακόμα και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν.
Ακόμη, από την πλευρά του ΔΣ του συλλόγου έγινε ενημέρωση σχετικά με τη συνδικαλιστική δραστηριότητα και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται και για τις εξελίξεις σε θέματα πρόσθετων αμοιβών. Το διάστημα 13-20 Ιουλίου θα γίνει η πληρωμή των πρόσθετων  αμοιβών των μηνών Απριλίου-Μαίου του 2013, ενώ αναμένεται από το υπουργείο νομοθετική τροπολογία για τις πρόσθετες αμοιβές Νοεμβρ. Δεκεμβ του 2012. 
Ακόμη, αναφέρθηκαν τα στοιχεία πληρότητας του Νοσοκομείου που βγήκαν στη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα, που αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια έντεχνη προσπάθεια μέσω της μείωσης των εφημεριών και του προσωπικού, να υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και το παραγόμενο από αυτό έργο.
Τέλος έγινε ενημέρωση σχετικά με την προσπάθεια μετακίνησης σε άλλο τμήμα του Νοσοκομείου του προέδρου του συλλόγου Γ. Μανουσάκη για λόγους που δεν σχετίζονται με την υπηρεσιακή του επάρκεια , και έγινε σαφές από τους παρόντες εργαζόμενους στη συνέλευση ότι είναι αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα υπάρξει αντίδραση και συμπαράσταση στο συνάδελφο, αν συμβεί κάτι τέτοιο.
Η συνέλευση έκλεισε με τη διαπίστωση ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή και εγρήγορση σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και τη δημόσιας διοίκησης , αφού τα γεγονότα έρχονται από την κυβέρνηση της τρόϊκας καταιγιστικά και αιφνιδιαστικά, ενώ θα πρέπει να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία της περιοχής και το εργατικό κέντρο  η απεργία και οι κινητοποιήσεις της Τρίτης 16 Ιούλη.

Κ Ο Ι Ν Η Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ω Ν ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Κ Ο Ι Ν Η  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ω Ν
Το Σάββατο 6 Ιούλη 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των σωματείων μας στην Ικαρία στα πλαίσια του διημέρου εκδηλώσεων του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας. Μετά από συζήτηση καταλήξαμε στα εξής:
Ζούμε μια άνευ προηγουμένου επίθεση και στο χώρο της Υγείας. Η πολιτική που ακολουθούν οι κάθε τόσο εναλλασσόμενες κυβερνήσεις σύμφωνα με τις εντολές της Τρόϊκας επιχειρεί να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Από τη μια πετσοκόβει και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα του λαού στην περίθαλψη και την πρόνοια μεταφέροντας το κόστος των υπηρεσιών άμεσα στην τσέπη του ασθενή - κι αυτό βέβαια αν έχει να πληρώσει και για όσο έχει να πληρώσει. Απ' την άλλη για τους εργαζόμενους δημιουργεί μια εργασιακή κόλαση με περικοπές μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς, μετακινήσεις και απολύσεις.
Βασικά εργαλεία αυτής της πολιτικής αποτελούν οι περικοπές κονδυλίων, το πάγωμα των προσλήψεων, οι συρρικνωμένοι οργανισμοί και ιδιαίτερα οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις Νοσοκομείων κι άλλων μονάδων Υγείας. Η πολιτική των συγχωνεύσεων – καταργήσεων που ξεκίνησε από τα Νοσοκομεία του ΙΚΑ συνεχίστηκε με την πλήρη συγχώνευση πάνω από 50 Νοσοκομείων στην αρχή της χρονιάς  και τώρα περνάει στο δεύτερο γύρο της που περιλαμβάνει σε πρώτη φάση, με βάση τις έντεχνες διαρροές, το κλείσιμο πάνω από 10 Νοσοκομείων και τη μετακίνηση ή και απόλυση του προσωπικού τους.
Η τοποθέτηση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που έχει δηλώσει πλήρη υποταγή και συμφωνία με την τρόϊκα και την απαρέγκλιτη τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων στέλνει το μήνυμα. Θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να αναμένουμε την έναρξη της νέας επίθεσης πολύ άμεσα.
Οι μέχρι τώρα αντιδράσεις δεν κατάφεραν να οδηγήσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορεί σε επιμέρους πλευρές να έχουν δημιουργήσει προβλήματα ή καθυστερήσει την επίθεση αλλά δεν έχουν καταφέρει να την κοντράρουν και να την ανατρέψουν. Το μοντέλο συνδικαλισμού που ακολουθήθηκε τόσα χρόνια και οι εκφραστές του δεν είναι σε θέση να εμποδίσουν την επίθεση, να εμπνεύσουν τους εργαζόμενους και να οργανώσουν τον αγώνα τους. Κρίνουμε ότι απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα απ' την ενεργοποίηση των ίδιων των εργαζομένων σε επίπεδο βάσης, με συμμετοχή και ενίσχυση των πρωτοβάθμιων σωματείων και των μαζικών διαδικασιών.
Χρειάζεται να κινηθούμε με επιμονή για να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε τους κατοίκους των περιοχών που εξυπηρετούνται από τις μονάδες υγείας που δουλεύουμε. Η κοινή δράση των εργαζομένων στην Υγεία και των τοπικών κοινωνιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει προοπτική ο αγώνας μας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης η κοινή δράση διάφορων νοσοκομείων και περιοχών γιατί είναι αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του.
Καλούμαστε να ξαναπιάσουμε απ' την αρχή το νήμα για να οικοδομήσουμε ένα κίνημα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και να δώσουμε ουσία στο αίτημα για δημόσια δωρεάν υγεία, στο αίτημα για ελεύθερη πρόσβαση σε πλήρεις και δωρεάν παροχές υγείας σε όλους χωρίς αποκλεισμούς και προϋποθέσεις.
Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε να πορευτούμε από κοινού το επόμενο διάστημα μέσα από ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει
  • Γενικές Συνελεύσεις στα σωματεία μας άμεσα
  • επαφές με άλλα σωματεία των περιοχών μας, ιδιαίτερα όσων Νοσοκομείων έχουν μπει στη δίνη των συγχωνεύσεων-καταργήσεων, καλώντας τα να πλαισιώσουν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε σήμερα. Διεξαγωγή τοπικών συντονιστικών συναντήσεων μέσα στον Ιούλη.
  • συνένωση αυτών των τοπικών κινήσεων και πανελλαδική συνάντηση μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη
  • άμεση ενεργοποίηση όλων μας σαν να συμβαίνει στο δικό μας Νοσοκομείο αν πριν ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες η κυβέρνηση ανακοινώσει νέα μέτρα ή προχωρήσει σε ενέργειες όπως κλεισίματα-συρρικνώσεις μονάδων υγείας, μετακινήσεις, διαθεσιμότητες ή απολύσεις προσωπικού. Άμεση ενίσχυση των κινητοποιήσεων στις στοχοποιούμενες μονάδες με αντιπροσωπείες μας και κοινές δράσεις αλληλεγγύης του καθενός μας στις περιοχές του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 7ου ΙΚΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.)

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Τρίτη 2 Ιούλη συγκέντρωση έξω από την Πολυκλινική και συναυλία στην Ομόνοια

Το Σωματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων καλεί την Τρίτη 2 Ιούλη στη συγκέντρωση έξω από την Πολυκλινική και την συναυλία στην Ομόνοια.
Συγκέντρωση και συναυλία ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων, στη συγχώνευση ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ και στις απολύσεις διοργανώνουν την Τρίτη, 2 Ιούλη τα σωματεία Εργαζομένων ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αττικής, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας και η Λαϊκή Επιτροπή 5ου- 6ουΔιαμερίσματος Αθήνας.
Στις 7 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση έξω από την Πολυκλινική και στις 8 μ.μ. θα γίνει συναυλία στην πλατεία Ομόνοιας με τη συμμετοχή των εξής καλλιτεχνών: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βαγγέλης Κορακάκης, KollektivA, Γιώργος Σαρρής, Σύλβια Καπερνάρου, Φίλιππος Παχνιστής, Μουσικό σχήμα των υγειονομικών κ.ά.
Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές σημειώνουν: «Συγκυβέρνηση και ΕΕ ετοιμάζονται να κλείσουν δημόσια νοσοκομεία (στην Αττική: Πολυκλινική, Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, Νοσοκομείο Πατησίων, Παμμακάριστος, Σπηλιοπούλειο) και να απολύσουν εκατοντάδες εργαζόμενους.
Οδηγούν σε κλείσιμο ή ξεπούλημα το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ όπου εδώ 10 μήνες οι 1.230 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Προωθούν τη συγχώνευση – κατάργηση δημόσιων δομών απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ). Ηδη έχουν κλείσει τα νοσοκομεία του ΙΚΑ. Εχουν καταργήσει εκατοντάδες νοσοκομειακά κρεβάτια στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, στο ΜΕΤΑΞΑ, στο ΣΩΤΗΡΙΑ (κι αλλού) ακόμη και ολόκληρες κλινικές.
Φροντίζουν ώστε οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικοί όμιλοι υγείας να αυξάνουν τα κέρδη τους, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη και χρόνιοι ασθενείς δεν μπορούν να πληρώσουν για τα φάρμακά τους. Λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία, την ίδια ώρα που το κράτος μοιράζει δισ. ευρώ σε τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες«.
 
 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΠΟΕΔΗΝ :
 
 01.07.2013

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Σύσκεψη Δ.Σ. Σωματείων

ΑΘΗΝΑ 1/7/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1803
ΠΡΟΣ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
Συνάδελφοι,
Καλούμε τα μέλη των Διοικήσεων των Σωματείων και τους Υγειονομικούς στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων της ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ με τους Φορείς της περιοχής την ΤΡΙΤΗ 2/7/2013 και ώρα 19:00 έξω από το Νοσοκομείο (Ομόνοια) ενάντια στις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας για Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Νοσοκομειακών Μονάδων.
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7/2013 και ώρα 10:00π.μ. καλείστε σε ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων των Νοσοκομείων, των Προνοιακών Μονάδων και ΕΚΑΒ στο Ξενοδοχείο NOVOTEL (Μιχαήλ Βόδα 4-6) με θέματα:
  • Καταργήσεις – Συγχωνεύσεις Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων – Διαθεσιμότητα – Απολύσεις
  • Οργανισμοί Νοσοκομείων
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

2ο ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ....


Οι τρεις… λαχτάρες

Τι κάνεις όταν η τύχη, το Υπουργείο Παιδείας και ο ΟΑΕΔ φαίνονται να συνωμοτούν εναντίον σου;
Τρεις Τρίτες στη σύγχρονη πραγματικότητα. Τρεις λαχτάρες, όσες και οι επισκέψεις στον ΟΑΕΔ. Όπως καταλάβατε η ιστορία μου κινείται γύρω από τον αριθμό 3, σε απόλυτη αντιστοιχία με τις «υπεύθυνες δυνάμεις» που απαρτίζουν την κυβέρνηση που πραγματώνει τη σωτηρία της χώρας.
Η πρώτη Τρίτη: Ο πατέρας μου πέφτει με τη μηχανή, χτυπά και νοσηλεύεται, για αρκετές ημέρες, ως πολυτραυματίας στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, του οποίου το προσωπικό πασχίζει με ζήλο να το κρατήσει στα πόδια του, παρά την υποστελέχωση. Όπως μου είπε πολύ χαρακτηριστικά μια νοσηλεύτρια, «λειτουργούμε με το 50% του προσωπικού που μας αναλογεί».
Η δεύτερη Τρίτη: Η μητέρα μου, που εργάζεται εκτός Αθηνών ως καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για μια βδομάδα βρέθηκε (απολύτως δικαιολογημένα, αφού είχε διασφαλίσει το «οk» για τη χορήγηση άδειας) στο πλευρό του συζύγου της πηγαινοερχόμενη καθημερινά στα νοσοκομεία, με την αστυνομία ταυτόχρονα να την αναζητά να της παραδώσει την επιστράτευσή της, καλείται από την υπηρεσία της και της ανακοινώνεται ότι έφυγε παράνομα από το σχολείο, καθώς λόγω επιστράτευσης δεν επιτρέπεται καμία απολύτως άδεια παρά μόνο αν καταρρεύσεις και εισαχθείς στο νοσοκομείο εσύ ο ίδιος (στρατιώτης στα χαρακώματα του μνημονιακού πολέμου, πολεμά μέχρι τέλους υπό τις εντολές του στρατηγού Φον Σαμέρκελ). Άρα, ένας άνθρωπος που το μόνο που έκανε ήταν το χρέος του, βρίσκεται μπροστά στην απόλυσή του ως… επίορκος! Μετά από πολύ άγχος το τοπίο ξεκαθαρίζει αφού το υπουργείο, υπό τις έντονες αντιδράσεις, έστειλε εγκύκλιο που επιτρέπει τη χορήγηση αδειών «για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους».
Η τρίτη Τρίτη: Ο κλινήρης πατέρας μου με παρακαλάει να πάω να του ανανεώσω την κάρτα ανεργίας, μια και δεν μπορεί να περπατήσει και με τον όλο πανικό του ατυχήματος το είχε ξεχάσει, καθιστώντας την ανανέωση κατά μία μέρα εκπρόθεσμη. Βέβαιος ότι θα υπάρχει κάποια μέριμνα για άτομα που τους συμβαίνουν σοβαρά ατυχήματα, οδεύω προς τον κοντινό μου ΟΑΕΔ, όπου και εξηγώ την κατάσταση.
Πρώτο πρόβλημα: «Αδύνατο χωρίς να είναι ο ίδιος εδώ να κάνει την ανανέωση», μου αποκρίνονται και με παρέπεμψαν στον διευθυντή, ενώ αναρωτιόμουν πώς είναι δυνατόν ουσιαστικά να απαγορεύεται σε κάποιον άνεργο π.χ. με σπασμένο πόδι… να λογίζεται ως άνεργος! Τελικά, όμως, αποδείχθηκε ότι ο παραλογισμός αποτελούσε το κύριο πιάτο.
Δεύτερο πρόβλημα: Σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις, προφανώς μνημονιακές, εκτός από την πραγματοποίηση της ανανέωσης της κάρτας «μόνο αυτοπροσώπως» για κάποιον ασθενή άνεργο, απαγορεύεται η ανανέωση της κάρτας ανεργίας, με το σκεπτικό «αν σας βρει ο ΟΑΕΔ δουλειά, δεν θα μπορέσετε να πάτε», και έτσι χάνει την κάρτα ανεργίας του, και την ασφάλισή του! «Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος επί χρόνια άνεργος, για κάποιο καιρό καθηλωμένος στο κρεβάτι λόγω τροχαίου και κατ’ επέκταση έχοντας απόλυτη ανάγκη την ασφάλισή του, να διαγράφεται από τα μητρώα; Παύει να χάνει την ιδιότητά του ως άνεργος;» αναρωτιόμουν, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει απάντηση. Έπειτα από πολλές πιέσεις, κατάφερα να αποσπάσω ένα «φέρε τον και βλέπουμε». Μπροστά στο φάσμα τού να χάσουμε την ασφάλισή μας επιστρέφω στον πατέρα μου και του λέω τι έγινε, και κυρίως ότι μάλλον θα χρειαστεί να πάει ο ίδιος στον ΟΑΕΔ. Ο ίδιος! Ένας άνθρωπος που μετά βίας μπορεί να σταθεί όρθιος. Εν τέλει, έπειτα από άλλη μια επίσκεψή μου στον ΟΑΕΔ ώστε να διασφαλίσω ότι θα είναι ουσιώδης η οδύσσεια της μεταφοράς του κλινήρη πατέρα μου από το σπίτι (το οποίο έχει σκάλες), μεταβαίνουμε στον ΟΑΕΔ, αφού είχαν μεσολαβήσει σκηνές (όπως να πασχίζουμε να περπατήσουμε και ο πατέρας μου να πέφτει στη σκάλα) που πολύ θα ήθελα να ξεχάσω.
Τρίτο πρόβλημα: Η ανανέωση, αφού καταφέραμε να πάμε τον μπαμπά στον ΟΑΕΔ, ενδέχονταν να μην πραγματοποιηθεί, λόγω του εκπρόθεσμου μιας ημέρας, το οποίο βέβαια ήταν λάθος, μια και το ηλεκτρονικό σύστημα λόγιζε ως εργάσιμες τις ημέρες του Σαββάτου και της Κυριακής, ημέρες που ο ΟΑΕΔ παραμένει κλειστός.
«Μπορεί να λογίσει το Σαββατοκύριακο ως εργάσιμες, μπορεί και όχι, εξαρτάται. Σήμερα λόγω αυτού το σύστημα απέρριψε ήδη δύο ανθρώπους που ήθελαν να κάνουν ανανέωση», μας ενημέρωσε η ευγενέστατη υπάλληλος που πραγματικά μας βοήθησε πολύ.
Όταν εισάγονταν τα στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατούσα την ανάσα μου.
Θα τα καταφέρουμε; Θα μείνουμε χωρίς ασφάλιση; Και αν ναι, τι θα πω στον πατέρα μου, που έκανε όλο αυτόν τον κόπο; Πως θα μείνει χωρίς ασφάλιση σε τέτοια κατάσταση;
Τελικά η ανανέωση έγινε και γυρίσαμε σπίτι με την αίσθηση ότι πραγματοποιήσαμε κάτι εξαιρετικά μεγάλο, ενώ στην πραγματικότητα έγινε εξαιρετικά δύσκολο και ψυχοφθόρο το απόλυτα λογικό.
Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν την κατάσταση.

από e-dromos.gr

Παναττική Ένωση Καθαριστριών & Οικιακού Προσωπικού (Δράσεις για τις 3 απολύσεις στο Γεννηματά )

Παναττική Ένωση Καθαριστριών

& Οικιακού Προσωπικού

Σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου έγινε σύσκεψη που κάλεσε η Παναττική Ένωση Καθαριστριών & Οικιακού Προσωπικού στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Παραβρέθηκαν και συμμετείχαν συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και ταξικά εργατικά σχήματα. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εργαζόμενες από τον χώρο της καθαριότητας και οι απολυμένες συναδέλφισσες από το Γεννηματά εκτός από την απολυμένη συνάδελφο Αγγελική Κότσιρα, η οποία νοσηλεύεται με εγκεφαλικό μετά την ανακοίνωση της απόλυσης.
Συζητήθηκαν οι απολύσεις και οι αντεργατικές πρακτικές της εταιρείας «ΦΑΣΜΑ ΑΕ» εδώ και χρόνια, ξεκινώντας με την απόλυση της συνδικαλίστριας και μέλους του Δ.Σ. της ΠΕΚΟΠ, Παρασκευής Κυτιάννη και φτάνοντας μέχρι σήμερα στην απόλυση των 3 συναδέλφισσών. Η εργοδοτική αυθαιρεσία στο «δουλεμπορικό» του ΓΝΑ Γεννηματά, που τόσα χρόνια καταπατά κάθε γραπτό και άγραφο νόμο, αφήνοντας απλήρωτες εργαζόμενες και απολύοντας όποιον αντιστέκεται, έχει την πλήρη κάλυψη της διοίκησης του νοσοκομείου που με υποκρισία άλλα δηλώνει στο συνδικάτο και τους συνδικαλιστές και άλλα πράττει. Ευθύνη για αυτήν την κατάσταση έχει και το κοινοβούλιο, καθώς οι επερωτήσεις για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, καταντάνε ανούσιες αγορεύσεις, ακόμη και από τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς, χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο και παρακολούθηση για το αν εφαρμόστηκε στοιχειωδώς η εργατική νομοθεσία ή λύθηκε το πρόβλημα.
Η ΠΕΚΟΠ έχει βιώσει εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο των «εργολαβικών» συνεργείων την πιο άγρια μορφή της εργοδοτικής τρομοκρατίας αλλά και την αληθινή και χωρίς όρους αλληλεγγύη στον αγώνα της από αγωνιστές εργαζόμενους, και ταξικούς συνδικαλιστές. Καλεί σε αγώνα για την επαναπρόσληψη των 3 συναδέλφισσών που αρνήθηκαν να υποκύψουν στον εκβιασμό και να υπογράψουν για χρήματα που δεν πήραν και αντιστάθηκαν στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Στο πλαίσιο αυτό καλεί:
-Την Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 8.30 πμ, στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας για την καταγγελία των απολύσεων.
-Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 11πμ, ενημέρωση με προκήρυξη, των εργαζόμενων στο ΓΝΑ «Γεννηματά» με μαζική παρέμβαση της ΠΕΚΟΠ και αλληλέγγυων συνδικαλιστών.
-Την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 6μμ, κάλεσμα σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΕΚΟΠ με θέμα απεργιακή κινητοποίηση για τις απολύσεις.
-Το Σάββατο 6 Ιουλίου 7 μμ, νέα σύσκεψη εργαζόμενων συνδικαλιστών και ταξικών εργατικών κινήσεων, για τον προγραμματισμό διαδήλωσης στα γραφεία της εταιρείας την ερχόμενη εβδομάδα και αποτίμηση των μέχρι τώρα ενεργειών μας.
-Ενημέρωση από δικηγόρο για τις ποινικές ευθύνες της εργοδοσίας στο εγκεφαλικό της συναδέλφου Αγγελικής Κότσιρα μετά την ανακοίνωση της απόλυσης.
-Δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης για τις 3 απολυμένες συναδέλφους στο ΓΝΑ «Γεννηματά».
-Την ανάρτηση πανό στον χώρο του νοσοκομείου ΓΝΑ «Γεννηματά» με συνθήματα: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΩΡΑ – ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ – ΚΑΤΩ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους ταξικούς συνδικαλιστές να στηρίξουν τον αγώνα μας για την επαναπρόσληψη των 3 απολυμένων συναδελφισσών μας.
Καλούμε το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας καλώντας το προσωπικό του νοσοκομείου σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων.
Πιστεύουμε πως ο αγώνας μας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδελφισών μας, είναι ένα ακόμη οδόφραγμα ενάντια στα μνημόνια και στην κυβερνητική πολιτική που σαρώνει και καταργεί τα δικαιώματα εργαζόμενων σπρώχνοντας τους στην ανεργία την απελπισία τις αυτοκτονίες και τα εγκεφαλικά.
30/6/2013