Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του νέου Οργανισμού του νοσοκομείου Αγρινίου από τους εργαζομένους

Έρχεται τροποποίηση του οργανισμού;
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Aγρινίου εν όψει της έγκρισης του Νέου Οργανογράμματος που εκτάκτως πέρασε από το Υπουργείο Υγείας στις 31/12/2012 κάλεσε τους Φορείς του Νομού μας την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου για να τους ενημερώσει. Εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία από το Νέο Οργανόγραμμα. Είναι χαρακτηριστικό ωστόσο ότι για πρώτη φορά μετά τη σύσκεψη των φορέων πηγές από το νοσοκομείο Αγρινίου κάνουν λόγο για αναθεώρηση του οργανογράμματος ώστε να διορθωθούν κενά και παραλειψείς. Αναλυτικά:

Κατ αρχήν η πρόταση που έγινε από το νοσοκομείο για την πλήρη ανάπτυξη του νέου νοσοκομείου ήταν 317 κρεβάτια που είχε συμπεριλάβει και τον 4ο όροφο που θα στεγάζονταν η Καρδιολογική κλινική , η Μονάδα Εμφραγμάτων και η Ψυχιατρική κλινική , για να μπορεί να δοθεί έγκριση σκοπιμότητας να ενταχτεί και ο τέταρτος όροφος στο ΕΣΠΑ.
Σε πλήρη ανάπτυξη το Οργανόγραμμα προέβλεπε πως για κάθε κρεβάτι αντιστοιχούν τρεις (3) εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων από το γιατρό έως το βοηθητικό προσωπικό, σύμφωνα με τα διεθνή μοντέλα.
Αναλυτικά 317 Χ 3 = 1051 εργαζόμενοι.

Από αυτούς το 45% θα ήταν Νοσηλευτικό προσωπικό (472) , το 15% Γιατροί (157), 40% όλο το υπόλοιπο προσωπικό (420) που συμπεριλαμβάνει τις ειδικότητες Διοικητικών, Παραϊατρικού προσωπικού, Βοηθητικού προσωπικού.
Αντί αυτού ξαφνικά στις 31/12/2013 το Υπουργείο Υγείας λιγοστεύει τα κρεβάτια σε 230.
Με αποτέλεσμα , πρώτον να μην δίνεται έγκριση σκοπιμότητας για τον τέταρτο όροφο και να μην μπορεί να ενταχτεί στο ΕΣΠΑ ( επισημαίνουμε των κίνδυνο να χαθεί για πάντα ο τέταρτος όροφος ).

Δεύτερον ακόμα και αυτό το Οργανόγραμμα να γίνεται επικίνδυνο γιατί έχουν αφαιρέσει θέσεις προσωπικού όπως Νοσηλευτές, Γιατρούς και Παραϊατρικό προσωπικό. Για παράδειγμα αναφέρουμε ότι:
230 Χ 3 = 690 εργαζόμενοι.
Το 45 % θα έπρεπε να προβλέπονται 310 νοσηλευτικό προσωπικό.
Προβλέπονται 206 εργαζόμενοι, δηλαδή 104 λιγότεροι.
Από αυτούς 80 περίπου είναι σε προσωποπαγείς θέσεις και μάλιστα υπάλληλοι με 25 και 30 χρόνια υπηρεσίας που στα επόμενα 3 – 5 χρόνια θα είναι όλοι συνταξιούχοι. Οι θέσεις αυτές καταργούνται και θα μείνει το νοσοκομείου με 140 – 150 εργαζόμενους στους νοσηλευτές.
15% Γιατροί δηλαδή 103 προβλέπονται 86.
17 γιατρού λιγότεροι και μάλιστα λείπουν σοβαρές ειδικότητες.
Δεν υπάρχει τίποτα το νέο, δεν προβλέπεται Νεφρολογική κλινική – Πνευμονολογική – Παιδοχειρουργική – Νευρολογική – Κυτταρολογική – και το πιο σημαντικό Μονάδα εμφραγμάτων – Μονάδα προώρων.
Έχει μόνο έναν Νευροχειρουργό.

Με όλα αυτά μας καλούν να μεταφερθούμε στο Νέο Νοσοκομείο, σε ένα στολίδι που πριν ξεκινήσει έχουν ήδη υπογράψει την μιζέρια του ότι δεν θα δούμε ποτέ το όραμα μας να γίνεται πραγματικότητα.Εκτός και στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει και η σκέψη να δοθούν και φιλέτα στους ιδιώτες.
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου