Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΝΕΤ.....

Την ανάγκη να γίνουν περικοπές των δημοσίων δαπανών, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ, επισημαίνοντας ότι για να διατηρήσουμε το βιοτικό επίπεδο που βρισκόμαστε θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά ώστε να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο κ. Λυκουρέντζος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κακή κυβέρνηση και ανάλγητος πρωθυπουργός», απλά -όπως είπε- «είμαστε σε μια δύσκολη εποχή, σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να συζητήσει μείωση δαπανών και το πρόβλημα που βιώνει η χώρα αφορά την ελληνική κοινωνία και οφείλουμε να δούμε που βρισκόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε».
Ανέφερε επίσης, ότι γίνονται συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για το θέμα της περιστολής των δαπανών, ωστόσο δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες λέγοντας ότι «η αποτελεσματικότητα μιας διαπραγμάτευσης οφείλεται στη μυστικότητα της».
Για το θέμα των γιατρών και των εφημεριών, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να φτάσουμε σύντομα σε αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι στόχος του Υπουργείου είναι ο περιορισμός της δαπάνης των εφημεριών. «Θα γίνει εξορθολογισμός των εφημεριών. Θα υπάρχουν γιατροί που θα εφημερεύουν σε συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες χρειάζονται να υπάρχουν στα νοσοκομεία, ενώ θα προχωρήσουμε σε ενοποίηση τμημάτων και κλινικών», είπε ο κ. Λυκουρέντζος. Πρόσθεσε δε ότι η συνένωση των νοσοκομείων θα προχωρήσει χωρίς να κλείσουν νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι θα γίνουν παρεμβάσεις και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν γίνει οι αναγκαίες αλλαγές.
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στον περιορισμό των ιατροφαρμακευτικών δαπανών, δηλώνοντας ότι διατυπώνονται προτάσεις από όλες τις πλευρές, ενώ «έχει συμφωνηθεί να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2005 όπου τότε δίνονταν 3,88 δισ. για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών δαπανών». Εκτίμησε ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από τους πολίτες, όμως -όπως είπε- είναι υποχρέωση του κάθε υπουργού να επιβάλλει τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και έδωσε παράδειγμα για φαινόμενο πολυφαρμακίας από την πλευρά των γιατρών και των πολιτών.
Αναφέρθηκε ακόμη στα γενόσημα, λέγοντας πως θέλει το Υπουργείο να διευρυνθεί η αγορά των γενοσήμων και να μπουν θεσμικά πλαίσια για την εφαρμογή της δραστικής ουσίας.
Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι ένας από τους βασικούς του στόχους ως υπουργός είναι η καθολική και οριστική λειτουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Επισήμανε ότι όλα τα ταμεία θα πρέπει να συνδέονται ηλεκτρονικά μεταξύ τους, και πως το θέμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συνάντησης που θα έχει αυτή την εβδομάδα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Υποστήριξε δε ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση βοηθά στο να περιοριστεί η φαρμακευτική δαπάνη, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει αυστηρή αντιμετώπιση σε εκείνουν που δεν εννοούν να συνεργαστούν. Παρατήρησε επίσης, ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς δεν υπάρχει κάλυψη από ιντερνετ, σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, θέμα το οποίο θα επιλυθεί άμεσα.
Αναφερόμενος στους φαρμακοποιούς είπε πως αν και πληρώνονται καθυστερημένα το πρόβλημα έχει σταματήσει και πρόσθεσε πως στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η διαχείριση των οικονομικών του με μια ποσόστωση ώστε να δίνονται χρήματα σε όλες τις υπηρεσίες και φορείς.
Τέλος, ερωτηθείς για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ που αναβλήθηκε λόγω της επίσκεψης Μπαρόζο, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι θα γίνει στα τέλη Αυγούστουκαι πως θα υποβληθούν εκ νέου υποψηφιότητες για το γραμματέα του κόμματος. Σημείωσε δε ότι μεταξύ των υποψηφίων υπάρχουν αξιολογότατοι συνάδελφοι, οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες.

Δείτε το video του Λυκουρέτζου ΕΔΩ

  • «η αποτελεσματικότητα μιας διαπραγμάτευσης οφείλεται στη μυστικότητα της»: Η αποτελεσματικότητα μιας διαπραγμάτευσης φαίνεται ήδη από τους μισθυούς πείνας,τον αριθμό των ανέργων,των ανασφάλιστων ,των οικογενειών εκείνων που ζουν ήδη κάτω από τα όρια της φτώχειας,των συνανθρώπων μας που ψάχνουν στα σκουπίδια ή αυτών που τρέφονται με συσσίτια και αυτό δυστυχώς δεν είναι " μυστικό " αλλά η πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας ,εδώ και 3 χρόνια περίπου.

  •  Θα υπάρχουν γιατροί που θα εφημερεύουν σε συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες χρειάζονται να υπάρχουν στα νοσοκομεία, ενώ θα προχωρήσουμε σε ενοποίηση τμημάτων και κλινικών».Ποιός άραγε θα κρίνει ποιές ειδικότητες θα εφημερεύουν και ποιές όχι στα νοσοκομεία;Εκτός αν ο υπουργός πιστεύει ότι με μια ειδικότητα μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες ενός νοσηλευτικού ιδρύματος.

  •  "ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς δεν υπάρχει κάλυψη από ιντερνετ, σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας". Yπάρχει λύση και για αυτό όπως είδαμε σε παλαιότερα δημοσιεύματα...ή ο γιατρός να γίνει courier  ή  να πληρώνει πρόστιμο για κάθε χειρόγραφη συνταγή.
Είπαμε κάντε λίγο υπομονή μέχρι να αρχίσει η " επαναδιαπραγμάτευση " και όλα θα λυθούν από την τρικομματική κυβέρνηση.....



Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Έρχεται θύελλα στην Υγεία! Τι απαίτησε η τρόικα από Λυκουρέντζο

 

«Κούρεμα» των νοσοκομείων και των κλινικών αλλά και δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ήταν τα βασικά θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση του Υπουργού Υγείας και του κλιμακίου της τρόικα, με αντικείμενο την περιστολή των δαπανών στο χώρο της Υγείας.
Το μεγάλο ψαλίδι στην Υγεία είναι εδώ καθώς το επόμενο διάστημα έρχεται νέο κόψιμο του προϋπολογισμού το οποίο θα υλοποιήσει το υπουργείο Υγείας αλλά φέρει την υπογραφή της τρόικα. Άλλωστε όπως αναφέρουν πληροφορίες ο Τόμας Μορς και οι συνεργάτες του που είδαν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε …σήκωναν κουβέντα. Με εξαιρετικά αυστηρό ύφος ζήτησαν να περισταλούν άμεσα οι δαπάνες δεδομένου πως θεωρούν ότι ο τομέας της υγείας είναι ο πιο σπάταλος.
Αυτό που ζήτησαν και θα υλοποιηθεί φυσικά είναι οι συγχωνεύσεις κλινικών, επέκταση της χρήσης γενοσήμων και της συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας, καθώς και μεγαλύτερες «εκπτώσεις» από τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις, σε 661 νοσοκομειακά τμήματα και κλινικές θα μπει λουκέτο έως το τέλος του έτους.
Επίσης το θέμα που πρωταγωνίστησε και σε αυτή τη συζήτηση ήταν η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Προκειμένου να ψαλιδιστούν ακόμη περισσότερο τα 2,88 δις της δαπάνης (ο στόχος είναι άλλωστε να πέσει τουλάχιστον στο 2,1 δις ευρώ), θα κοπεί το ΦΠΑ και θα ζητηθούν νέες εκπτώσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες, μέσω των rebate και claw back. Το ποσό του claw back για τους 4 πρώτους μήνες του έτους υπολογίζεται στα 156 εκατ. ευρώ, ενώ το rebate των δύο πρώτων μηνών σε 10 εκατ. ευρώ.
Ο στόχος είναι το κούρεμα των δαπανών για την Υγεία κατά 300 εκατ. ευρώ για το 2013 και άλλα τόσα για το 2014.
Η κουβέντα επανήλθε στην επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων βάσει δραστικής ουσίας, σε περισσότερες από τις δέκα υπάρχουσες κατηγορίες, αλλά και στην διεύρυνση της χρήσης γενοσήμων φαρμάκων.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ειλικρινή συζήτηση, με επίκεντρο τους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν, αξιοποιώντας «το σύνολο των εργαλείων πολιτικής τα οποία έχουν νομοθετηθεί». Μάλιστα, ο κ. Λυκουρέντζος υποστήριξε ότι, η ποιότητα και η πληρότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες αποτελούν προτεραιότητά αλλά «στο πλαίσιο των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα μας» και κατέληξε λέγοντας πως «η συνειδητοποίηση των κινδύνων τους οποίους αντιμετωπίζει η χώρα, επιβάλλει την αλλαγή νοοτροπίας όλων, σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα στο έργο μας».
Δήμητρα Ευθυμιάδου
 
 
Στον αέρα τα νοσοκομεία! Καταρρέουν οι εφημερίες
 
Λυκουρέντζος  προς τους διοικητές όλων των νοσοκομείων : «κόψτε εφημερίες, λεφτά δεν υπάρχουν»!
 

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Κ.Ι.Α.: Μόνο οι κοινότητες αλληλεγγύης μπορούν να διαλύσουν τους εσμούς


Τις τελευταίες μέρες προβλήθηκε ιδιαιτέρως και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τα διάφορα μέσα ενημέρωσης και δικτύωσης, η πρόθεση της Χρυσής Αυγής να δημιουργήσει τράπεζα αίματος από Έλληνες για Έλληνες. Η προώθηση του φυλετικού και πολιτισμικού ρατσισμού, έτσι όπως αποτυπώνεται βίαια στην εν λόγω πρόθεση, διαχέεται επικίνδυνα και ανησυχητικά.


Οφείλουμε, ως ΚΙΑ να υπενθυμίσουμε τα εξής, αυτονόητα και κατοχυρωμένα ανέκαθεν στην ιατρική πράξη. Η δωρεά αίματος είναι μια εθελοντική προσφορά ενός ανθρώπου προς τους πάσχοντες συνανθρώπους του και η χρήση του, δηλαδή τα κριτήρια που διέπουν τις μεταγγίσεις είναι αποκλειστικά ιατρικό έργο, που διέπεται από κανόνες και υπακούει στη διεθνή ιατρική ηθική και δεοντολογία. Το ποιος δηλαδή θα ωφεληθεί αυτής της δωρεάς, γίνεται με κριτήριο την πάθηση και όχι τον πάσχοντα (εάν είναι λευκός, μαύρος, ψηλός ή με φαρδιά ρουθούνια!).



Είναι δεδομένο ότι η πρόθεση της Χ.Α. δεν θα γίνει πράξη (τουλάχιστον στη σημερινή Ελλάδα). Όσοι γίνουν αιμοδότες με αυτό το κίνητρο, θα εξαπατηθούν γιατί καμιά Αιμοδοσία Νοσηλευτικού Ιδρύματος (και είναι όλες δημόσιες) δεν πρόκειται να εναρμονιστεί με αυτά τα κόλπα των φασιστών. Στην απίθανη δε περίπτωση που κάποιος γιατρός διανοηθεί να ζητήσει «ελληνικό» αίμα για «έλληνα» ασθενή, πέραν του ότι θα γίνει ο περίγελος του επιστημονικού σώματος, θα διωχθεί και πειθαρχικά.

Με αφορμή όμως, αυτό το περιστατικό το ΚΙΑ έχει την ανάγκη να τοποθετηθεί απέναντι σε όλα αυτά που δείχνουν πως ο φασιστικός λόγος και οι φασιστικές πρακτικές, με όχημα την Χ.Α. και υπό το πρόσχημα της κρίσης, μετατοπίζονται στο κέντρο του πολιτικού διαλόγου και της κοινωνικής ζωής, γεγονός με πολλαπλές συνέπειες.
Όλοι στεκόμαστε με τρόμο ή αμηχανία ή απορία ή κάποιοι, με προτεσταντική και υποκριτική ηθική απέναντι στο φαινόμενο X.A.: Στο εκλογικό ποσοστό, στα τηλεοπτικά σόου, τα πογκρόμ εναντίον των μεταναστών, στα γυμνασμένα σώματα, των «παλικαριών» αυτών που λένε εγέρθητι.

Εκτιμούμε όμως πως είναι άλλο πράγμα οι εκφραστές της X.A., άλλο οι θιασώτες της και άλλο η κυριαρχία του φασιστικού λόγου στα δημόσια πράγματα.
Πίσω από τους εκφραστές της X.A. κρύβεται πράγματι ο Χίτλερ, το μίσος και η λατρεία της δύναμης. Τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών, ο μισαλλόδοξος και εθνοκεντρικός λόγος, η βουβή βία, η ιεραρχία, ο σεξισμός, ο ρατσισμός και η αποθέωση της εξουσίας.
Πίσω όμως από τους θιασώτες της Χ.Α., δεν κρύβονται νοσταλγοί του Χίτλερ. Κρύβονται οι νυν βίαια αποκλεισμένοι και εξαθλιωμένοι. Κρύβονται και τα χρόνια της ψευδούς ευδαιμονίας, του εξουσιαστικού life-style και του καταναλωτισμού που προηγήθηκαν, τα οποία παρήγαγαν στρατιές αλλιώτικα αποκλεισμένων, απαίδευτων και αλλοτριωμένων.

Για να κατανοήσουμε, λοιπόν, το φαινόμενο X.A., οφείλουμε να μπορούμε να ακούσουμε το εγέρθητι, εκεί που φωλιάζει και αληθινά μας απειλεί :
Ακούμε το εγέρθητι στην κατάρρευση ΕΣΥ, στον κυνισμό των υπουργών, στη δυσφήμιση των δημόσιων αγαθών, στις στρατιές των άνεργων, ανασφάλιστων και άστεγων.
Ακούμε το εγέρθητι όπως ακούει κάποιος που δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα τις ειδήσεις για τα σπρέντς και το ταμπλό του χρηματιστηρίου.
Εμείς όμως, ακούγαμε κι ακούμε τα εγέρθητι που υπήρχαν πριν την κρίση , τα εγέρθητι που δεν οφείλονται στην εξαθλίωση:
Ακούγαμε το εγέρθητι στο δελτίο των 8, στο φακελάκι των γιατρών και των υπαλλήλων, στο ύφος κάποιων «κουρασμένων» δημοσίων υπαλλήλων που βιαζόντουσαν να πάνε να κοιμηθούν.
Ακούγαμε το εγέρθητι στο ύφος του Πρετεντέρη, σε κάποιον που μαρσάρει για να κάνει εντύπωση, σ' αυτόν που χτυπάει τη γυναίκα του γιατί έχει νεύρα.
Ακούγαμε το εγέρθητι στον πορτιέρη ενός κλαμπ της Μυκόνου, στο συλαλλητήριο για το μακεδονικό, στα ζήτω των ολυμπιακών, στα πάρτυ της Γιάννας.
Ακούγαμε το εγέρθητι στην εξουσία του γιατρού ή του δασκάλου, στο θράσος του χρηματισμένου, στην περιφρόνηση του άσχημου και του φτωχού.
Ακούγαμε το εγέρθητι στον σεξισμό, στον εθνικισμό, στα σκυλάδικα, στο Tηλεάστυ, τα κηρύγματα του Άνθιμου, στις θεωρίες που θέλουν να πιστεύουμε πως είμαστε ο περιούσιος λαός που όμως μας...ψεκάζουν.
Τώρα όμως, ακούμε το εγέρθητι να αντηχεί στο χώρο που εμείς οι ίδιοι αφήσαμε τόσα χρόνια κενό.

Είναι αλήθεια, πως για τους εκφραστές της X.A., τους βουλευτές, τα παλικάρια εφόδου δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Διότι όταν υπακούς στο εγέρθητι δεν μπορείς πια ούτε να συζητήσεις, ούτε να επιλέξεις, ούτε να σκεφτείς. Μισείς.
Το πεδίο της δικής μας δράσης και παρέμβασης, περιορίζεται στους θιασώτες της αλλά, κυρίως στις φασίζουσες πολιτικές επιλογές και στο τι θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει τελικά στον δημόσιο λόγο. Διότι αυτό που μας απειλεί περισσότερο από του εκφραστές και τη δράση της X.A, είναι τα πεδία εκείνα της πολιτικής και την κοινωνικής πρακτικής τα οποία ενθαρρύνουν τη διάχυση των φασιστικών προταγμάτων στο δημόσιο λόγο και στον κοινωνικό χώρο.

Διότι την ώρα που “το έθνος αγωνίζεται” για να σωθεί κατακτήσεις ετών σχετικές με τα δικαιώματα των πολιτών-ανασφάλιστων-μεταναστών-ευπαθών ομάδων, κάθε συζήτηση σχετική με την κουλτούρα της αποδοχής του άλλου, τα αιτήματα του φεμινιστικού κινήματος, τα δικαιώματα των φυλακισμένων, εξορίζονται από τον δημόσιο λόγο. Κοντά σ΄αυτά δεν μένει χώρος για την τέχνη, την παιδεία, τη γνώση, σαν η ζωή να σταμάτησε ή σαν να είναι μόνο χρήμα και να συμβαίνει κάπου αλλού.

Η ευθύνη:
Η διαφύλαξη και η προστασία της ίδιας της ζωής, της σκέψης, της ελευθερίας, των δημόσιων αγαθών είναι υπόθεση δική μας, δηλαδή ολόκληρης της κοινωνίας.

Ευθυνόμαστε κι εμείς που η φασιστική ρητορική μετατοπίστηκε στο κέντρο της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής. Φταίμε κι εμείς, που τόσα χρόνια, με πράξεις ή παραλείψεις, επιτρέψαμε στα πράγματα να φτάσουν ως εδώ. Αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των άλλων, για τους κοινωνικούς αγώνες, το δημόσιο χώρο, την παρουσία στους χώρους των κινημάτων. Αδιαφορώντας για τον δικό μας τρόπο και τις δικές μας πρακτικές. Παραχωρώντας, στα χέρια άλλων, το χρέος της διαφύλαξης των δημόσιων αγαθών. Μένοντας αδρανείς υπάλληλοι, μη συνεργατικοί, μη αλληλέγγυοι, μένοντας αδιάφοροι.


Όμως εδώ στο ΚΙΑ ξέρουμε πως η εξουσία και η προπαγάνδα, ο καπιταλισμός , η αδικία, ο φασισμός και η βία, δεν κατεβαίνουν από αόρατα κέντρα, ούτε είναι έξω από εμάς, ούτε είναι παντοδύναμα. Μας επιτελούν όσο τα επιτελούμε. Μας κυριαρχούν όσο αφηνόμαστε να κυριαρχηθούμε. Παίζονται, ανά πάσα στιγμή, στο ύφος μας, στις σχέσεις μας, στη συνέλευση, στον τρόπο με τον οποίον προσφέρουμε ή ζητάμε, διεκδικούμε ή πραγματώνουμε σε κάθε χώρο, στο ιατρείο, στο σπίτι, στο δρόμο.

Ξέρουμε πως όσο κι αν μαίνεται η καταστροφή, ήταν και εξακολουθεί να είναι και στο δικό μας χέρι, της κάθε μιας μας, του καθενός και όλων μαζί, η δυνατότητα του να αρθρώσουμε τον δικό μας λόγο απέναντι σ΄αυτόν τον λόγο που κυριαρχεί.

Διότι το μόνο πράγμα που μπορεί να αναχαιτίσει τον εσμό, τον λόγο και τις πρακτικές του είναι το αντίθετό του: Οι κοινότητες συνύπαρξης και αλληλεγγύης.

Το ΚΙΑ, ένα εγχείρημα αυτοοργάνωσης μικρής κλίμακας, ένας χώρος αλληλεγγύης και ανατροπής, είναι για εμάς μια κοινότητα και μάλιστα θεμελιώδης. Οι κοινότητες δημιουργούνται εκεί που συμβαίνει η δυνατότητα για τη συνάντηση ανθρώπων, ίσων και διαφορετικών, που μπορούν να στοχάζονται, να συζητούν και να πράττουν πολιτικά, αποφασίζοντας για τις συνθήκες ζωής τους, τον εαυτό τους και την κοινωνία στην οποία ζουν.

ΤΟ ΚΙΑ αν φιλοδοξεί κάτι είναι αυτό: Μετανάστες, άνεργοι και απαξιωμένοι, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι, γιατροί και ασθενείς, όλοι εμείς, χωρίς πρόσημο και διακρίσεις, να συναντηθούμε ισότιμα, με έναν αδοκίμαστο μέχρι τώρα τρόπο, για να σκεφτούμε και να πράξουμε πολιτικά. Για να αγωνιστούμε και να συγκρουστούμε αλλιώς. Να προστατευτούμε , μετανάστες και αποκλεισμένοι. Για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Στο ιατρείο, έξω από τα νοσοκομεία, μέσα μας, στο δρόμο. Για να αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας, μετά τον κόσμο μας και μετά τον κόσμο.

Να πιστέψουμε πως μπορούμε να συλλαβίσουμε , απ΄ την αρχή τις λέξεις:
Ελευθερία
Δημόσια αγαθά
Δημοκρατία
Σχέση
Αυτοοργάνωση
Αυτονομία
Αλληλεγγύη
Δυνατότητα
Ζωή.

Παραιτήθηκαν οι 10 από τους 11 παθολόγους του Νοσοκομείου Σερρών

Ομαδική παραίτηση των παθολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών. Διαβάστε γιατί υπέβαλαν την παραίτησή τους.
Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι δέκα από τους έντεκα παθολόγους του Νοσοκομείο Σερρών. Μάλιστα ο εντέκατος δεν παραιτήθηκε ακόμα καθώς βρίσκεται σε άδεια και θα παραιτηθεί μόλις επιστρέψει στην υπηρεσία του.
Οι γιατροί πήραν την απόφαση να παραιτηθούν εξαιτίας των συνθηκών εργασίας τους, οι οποίες τους καθιστούν πλέον επικίνδυνους για τους ασθενείς, αλλά και για τον εαυτό τους.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών Χαράλαμπος Βελιώτης κατήγγειλε σε δηλώσεις του την κατάσταση στο νοσοκομείο συμπληρώνοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις ιατρικού προσωπικού. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ελλείψεις του νοσοκομείου είναι τραγικές.
"Κάθε γιατρός πρέπει να εφημερεύει επί τρία συνεχόμενα 24ωρα", αναφέρουν οι γιατροί.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη μεταβαίνει στο Νοσοκομείο Σερρών ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου και να δώσει συνέντευξη τύπου από κοινού με την Ένωση Γιατρών.
Από τη μεριά τους, οι γιατροί έχουν ανακοινώσει νέα γενική συνέλευση για την Τετάρτη, ώστε να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

από news 247.gr http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ygeia/paraiththhkan_oi_10_apo_toys_11_pathologoys_toy_nosokomeioy_serrwn.1865986.html

Παρέμβαση στο Αττικό Νοσοκομείο (Χαϊδάρι) με αποκλεισμό των ταμείων

Οι συνελεύσεις των δυτικών συνοικιών πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη παρέμβασή μας για την υγεία. Συνεχίσαμε την επιτυχημένης προσπάθειας που έγινε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Έτσι, την παρασκευή 13 Ιουλίου βρεθήκαμε περίπου 50 άτομα στο Αττικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι. Τη στιγμή που τα “αρπακτικτά” περιφέρονται για να αρπάξουν-ιδιωτικοποιήσουν κομμάτια του συστήματος υγείας και οι κυβερνώντες αποτιμούν τα πάντα με μέτρο το χρήμα, δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς.
Διεκδικήσαμε και πετύχαμε από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες της υγείας για όλους, ντόπιους και μετανάστες, χωρίς αποκλεισμούς σε εργαζόμενους, ανασφάλιστους και άνεργους. Σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, αποκλείσαμε τα ταμεία και οι επισκέψεις των ασθενών σε γιατρούς ή εξετάσεις γίνονταν χωρίς να πληρώνουν.
Η συμβολική αυτή κίνηση, πηγάζει από το γεγονός ότι όλες οι δομές υγείας προέρχονται, συντηρούνται, χρηματοδοτούνται από την εργασία και το υστέρημα όλων μας. Όλοι λοιπόν, έχουμε δικαίωμα να τις χρησιμοποιούμε όποτε τις έχουμε ανάγκη, χωρίς επιπλέον χρεώσεις.
Διαπιστώσαμε τη θετική απήχηση της παρέμβασής μας σε επισκέπτες και εργαζόμενους. Το κείμενο που μοιράστηκε και οι αφίσες που κολλήθηκαν σε όλους τους χώρους, μας έδωσαν την ευκαιρία να συζητήσουμε αλλά και να βεβαιωθούμε ότι η οργή που νιώθουμε για όσα ζούμε είναι καθολική.
Απέναντι στη μοιρολατρία και την παραίτηση, προσπαθήσαμε να δώσουμε το μήνυμα ότι ο μοναδικός δρόμος είναι αυτός της αλληλεγγύης, της δράσης, της ενεργητικής συμμετοχής μας σε όσα μας αφορούν.

Δεν ζητιανεύουμε αυτά που μας ανήκουν.
Δεν παζαρεύουμε το ξεπούλημα και το κλείσιμο των νοσοκομείων.
Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους για την αυτοδιεύθυνση των νοσοκομείων και τη δημιουργία κοινωνικών ιατρείων σε κάθε γειτονιά.
Συνεχίζουμε αλλά και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας για την υγεία, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και συζητήσεις.
Καλούμε στις συνελεύσεις μας όσους αντιλαμβάνονται ότι στην επίθεση που δεχόμαστε, είμαστε από την ίδια μεριά εργαζόμενοι, υποαπασχολούμενοι, άνεργοι ντόπιοι ή μετανάστες.



Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου
Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου
Δυτικό Πέρασμα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ καταγγέλει την βάρβαρη κατασταλτική επιδρομή των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο που για πάνω από 9 μήνες συνεχίζουν τον ηρωϊκό αγώνα τους.Ένας αγώνας-σύμβολο ενάντια στην αδίστακτη εργοδοσία του Μάνεση και τις μεθοδεύσεις της που με τις απολύσεις,την μερική εργασία και τις δραματικές περικοπές μισθών προσπαθεί να εφαρμόσει το νέο βάρβαρο και αντεργατικό πλαίσιο που επιβλήθηκε στις ζωές μας απ’ τα Μνημόνια του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.
Η επέμβαση ΜΑΤ-Εισαγγελέα, στον γνωστό και πραγματικό τους ρόλο, έγινε όπως κυνικά περηφανεύεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με προσωπική εντολή του Σαμαρά, του πρωθυπουργού της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που ανέλαβε πρόσφατα την εφαρμογή του Μνημονιακού μεσαίωνα. Αποτελεί όπως προκλητικά δηλώνουν ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ” για την εφαρμογή του νόμου” δηλαδή πρώτα και κύρια προς όλους εμάς για να μην τολμήσουμε να προβάλλουμε καμία αντίσταση στην κατάργηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας, να μην τολμήσουμε να υπερασπιστούμε την επιβίωση την δικιά μας και των παιδιών μας. Αποτελεί συγχρόνως δήλωση παροχής εγγυήσεων πιστής εφαρμογής της βάρβαρης αυτής πολιτικής προς τα ξένα και ντόπια συμφέροντα που υπηρετεί η κυβερνητική τρόϊκα των πολιτικών δυνάμεων που μας έφτασαν ως εδώ και των “δημοκρατικών” μαϊντανών τους.
Υπερασπίζεται δηλώνει ανερυθρίαστα η κυβέρνηση το “ιερό δικαίωμα της εργασίας” το οποίο φαίνεται δεν είναι τόσο ιερό όταν η εργοδοσία απολύει τους εργάτες γι’ αυτό τότε αποφεύγει να τους υπερασπιστεί. Στην πραγματικότητα υπερασπίζεται το δικαίωμα στην απεργοσπασία και στις βρώμικες μεθοδεύσεις ενάντια σε κάθε εργατικό αγώνα. Υπερασπίζεται το “δικαίωμα” των εργαζόμενων και του λαού στην άγρια εκμετάλλευση, την εξαθλίωση, την ανεργία και την πείνα. ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!
Με αυτή την έννοια στόχος της κατασταλτικής επιδρομής είμαστε όλοι εμείς οι πληττόμενοι εργαζόμενοι, μισοαπασχολούμενοι, άνεργοι, η απλή λαϊκή πλειοψηφία των ολοένα αυξανόμενων κοινωνικά “δυσπρόσιτων κι απομακρυσμένων” περιοχών, εμείς που νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι, να παλέψουμε γιατί συνεχώς στενεύουν γύρω μας τα περιθώρια καθώς εξελίσσονται οι γύροι της επίθεσης εναντίον μας. Με αυτή την έννοια έχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε στους ηρωϊκούς απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας. Να ενώσουμε την φωνή μας με την δικιά τους,να υψώσουμε το ανάστημά μας δίπλα στο δικό τους ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της εξαθλίωσης και τους φορείς τους.
Χαιρετίζουμε τους απεργούς της Χαλυβουργίας και τον ηρωικό παρατεταμένο αγώνα τους, έναν αγώνα-φάρο της εργατικής τάξης στην εποχή μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτό τον αγώνα, ηθικά και υλικά. Το πλατύ κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε όλο αυτόν τον καιρό και που βοήθησε να κρατηθεί αυτός ο αγώνας να γίνει ακόμη πιο πλατύ και δυνατό. Με τη σκέψη όλων στο πραγματικό διακύβευμα αυτού του αγώνα, μακριά από υστεροβουλίες, τεχνητούς αποκλεισμούς και ανέξοδες περιχαρακώσεις.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Ποια νοσοκομεία οδεύουν σε συγχώνευση και αλλαγή χρήσης

Τριάντα νοσηλευτικά ιδρύματα στην περιφέρεια και την Αττική που εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά πληρότητας οδεύουν προς ενοποίηση. Διαβάστε αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης

Με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της χαμηλής πληρότητας 50 μονάδων που προκαλεί οικονομική αιμορραγία, το υπουργείο Υγείας προχωρά το σχέδιο της συνένωσης, της αλλαγής χρήσης ή της παραχώρησης νοσοκομείων σε ιδιώτες.
Στο στόχαστρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", βρίσκονται 30 μονάδες της περιφέρειας και της Αττικής που εμφανίζουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά πληρότητας.
Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο Κρεστένων με πληρότητα μόλις 6%, Ληξουρίου με πληρότητα στο 14% και τουλάχιστον 30 ακόμα τα οποία λειτουργούν με πληρότητα κοντά στο 50%.
Χαρακτηριστική και η περίπτωση του νοσοκομείου Ναυπλίου που απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο του Άργους.
Η συγχώνευσή τους και η αλλαγή χρήσης του νοσοκομείου Ναυπλίου, σύμφωνα με μελέτη του προϊσταμένου προσωπικού του νοσοκομείου του Άργους, θα απέφεραν σημαντικό όφελος, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες που οι πολίτες σήμερα αναζητούν εκτός νομού.
Αλλαγή χρήσης αναμένεται να γίνει και στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, το οποίο έχει πληρότητα 40%, και θεωρείται ότι επικαλύπτεται από το Κρατικό της Νίκαιας με πληρότητα 81% και το Αττικόν, η πληρότητα του οποίου αγγίζει το 119%.
Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία σκόπευε να το μετατρέψει σε μονάδα χημειοθεραπείας με ξενώνα, με την σημερινή ηγεσία να έχει αποσπάσει από το Αττικόν 30 εργαζομένους προκειμένου να λειτουργήσουν εκεί τριάντα μονάδες.
Βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η αλλαγή χρήσης του Σπηλιοπούλειου για το οποίο έχουν γίνει προτάσεις μετατροπής σε μονάδα φροντίδας καρκινοπαθών τελικού σταδίου.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το κύριο βάρος νοσοκομειακής περίθαλψης σηκώνουν σήμερα περίπου 20 νοσοκομεία.
Πάνω από 50 αντιμετωπίζουν απλά περιστατικά και εμφανίζουν πληρότητα κοντά στο 50%.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται τα νοσοκομεία Παμμακαριστός, Πατησίων, Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, Άμφισσας, Λευκάδας και Πρέβεζας.
Στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα πυρετώδεις συσκέψεις για το θέμα και επίκεινται επίσημες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.
από news 247.gr http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ygeia/poia_nosokomeia_odeuoyn_se_sygxwneysh_kai_allagh_xrhshs.1864804.html

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, διευθυντή της ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου «Αττικόν», καθηγητή κ. Απ. Αρμαγανίδη, δεν υπάρχει συνεχής ροή προμήθειας υλικών με αποτέλεσμα να παρατηρούνται από καιρού εις καιρόν ελλείψεις σε ορισμένα είδη, διαφορετικά κάθε φορά.
«Κάποια στιγμή δεν είχαμε φίλτρα τεχνητού νεφρού ή πλασμαφαίρεσης» αναφέρει, εξηγώντας ότι όταν τελειώνει το «στοκ» αρχίζουν τα τηλέφωνα προς τους προμηθευτές. «Είναι μια διαδικασία με την οποία πρέπει πλέον να ασχολούμαστε συνέχεια. Ασχολείται κυρίως η προϊσταμένη, κάποιες φορές όμως κι εγώ» προσθέτει.
Απόθεμα ούτε για τα έκτακτα
Ελλείψεις φίλτρων 24ωρης εξωνεφρικής κάθαρσης, τα οποία δεν διαθέτουν όμορα τμήματα, και φθηνών αναλώσιμων υλικών (γάζες, γάντια, σύριγγες) παρατηρούνται συχνά και στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας. «Πρέπει να εμφανιστεί ο άρρωστος για να παραγγελθεί το φίλτρο. Η κατάσταση αυτή είναι προβληματική ειδικά για τις ΜΕΘ, διότι οι εν λόγω μονάδες δεν δέχονται τακτικά περιστατικά, αλλά έκτακτα» δηλώνει ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου κ. Α. Μαυρομάτης.
Οπως εξηγεί η διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγία Ολγα» κυρία Μίνα Μαγγίνα, με την εφαρμογή του νέου μηχανογραφημένου συστήματος και των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να έχουν «στοκ». «Κάθε υλικό, όπως για παράδειγμα είναι τα φίλτρα, είναι για κάθε ασθενή. Αυτό δεν είναι πάντα κακό, διότι χρειάζεται "νοικοκύρεμα". Από την άλλη όμως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει απόθεμα για τις ΜΕΘ, για μια έκτακτη κατάσταση. Οι ΜΕΘ δεν εφημερεύουν, είναι σε συνεχή λειτουργία, 24 ώρες το 24ωρο» προσθέτει.
Η κυρία Μαγγίνα αναφέρει ότι κατά καιρούς παρατηρούνται ελλείψεις σωλήνων τραχειοτομίας, διασωληνώσεως και ειδικών καθετήρων. «Ορισμένες φορές δανειζόμαστε από διπλανά τμήματα» σημειώνει.
Νοσηλεία με το χέρι στην τσέπη
Κρατώντας επιθέματα κατά των κατακλίσεων... στο χέρι μπαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου της Βούλας οι συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύονται στη Μονάδα. «Οι κατακλίσεις είναι πολύ συχνό φαινόμενο στις ΜΕΘ. Τον τελευταίο καιρό όμως τα επιθέματα στη Μονάδα είναι σπάνιο είδος. Ετσι οι συγγενείς των ασθενών αναγκάζονται να τα προμηθεύονται απ' έξω. Οταν αυτό δεν είναι δυνατόν, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις κατακλίσεις με γάζες και φυσιολογικό ορό» επισημαίνει ο διευθυντής της ΜΕΘ του Ασκληπιείου της Βούλας κ. Αλ. Αναστασάκης. «Δυστυχώς, η γενική κακομοιριά επηρεάζει και τη Μονάδα» σχολιάζει.
Ελλείψεις φίλτρων τεχνητού νεφρού παρατηρούνται κάποιες φορές και στο κεντρικότερο νοσοκομείο της Αθήνας, τον «Ευαγγελισμό». «Είμαστε διαρκώς τσίμα-τσίμα, και ειδικά αυτή την περίοδο προσπαθούμε να κρατάμε τα φίλτρα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» αναφέρει η αναπληρώτρια καθηγήτρια κυρία Αναστασία Κοτανίδου. Παραδέχεται ότι ο «Ευαγγελισμός», επειδή είναι κεντρικό νοσοκομείο, «προφυλάσσεται» περισσότερο από άλλα.
Προσθέτει ωστόσο ότι κι εκεί ορισμένες φορές τελειώνει το «στοκ». Στις περιπτώσεις αυτές οι γιατροί της Μονάδας «δανείζονται» υλικά από άλλα τμήματα. Η ΜΕΘ του Ευαγγελισμού έχει αρκετά «ειδικά» κρεβάτια - 30 ΜΕΘ και 20 ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας). Ελλείψει όμως νοσηλευτικού προσωπικού περίπου πέντε κλίνες δεν λειτουργούν.
Πιο έντονο είναι το πρόβλημα στο νοσοκομείο «Λαϊκό». Σύμφωνα με τον διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής κ. Ι. Μπολέτη, από τις 17 κλίνες εντατικής θεραπείας οι έξι είναι κλειστές. Μάλιστα, εκφράζει τον φόβο να κλείσει άλλη μία κλίνη ελλείψει προσωπικού.
Την ίδια αγωνία έχει και ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου - μιας από τις έξι μονάδες για παιδιά που διαθέτει η Ελλάδα - κ. Α. Ηλιάδης. «Αυτή τη στιγμή η ΜΕΘ λειτουργεί με τέσσερις γιατρούς, εκ των οποίων ο ένας ήρθε προσωρινά από τη Λευκάδα για να μας υποστηρίξει. Η σύμβασή του λήγει αυτόν τον μήνα. Από την Υγειονομική Περιφέρεια μας διαβεβαίωσαν προφορικά ότι δεν θα φύγει ο γιατρός. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλείσουν κρεβάτια».
Ούτε τα «στοιχειώδη»
Χωρίς αντιβιοτικά, γάντια, σύριγγες...


Ελλείψεις ακόμη και σε φάρμακα εμφανίζονται κατά περιόδους στις ΜΕΘ νησιωτικών νοσοκομείων. «Κάποιες φορές δεν έχουμε σύριγγες και γάντια, άλλες μπορεί να μην έχουμε ειδικούς σωλήνες, τις προάλλες δεν είχαμε συγκεκριμένα αντιβιοτικά, τα οποία προσπαθήσαμε να αντικαταστήσουμε» αναφέρει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ρόδου, γιατρός της ΜΕΘ του νοσοκομείου του νησιού, κ. Β. Κινούς. Σημειώνει πάντως ότι τα κενά συνήθως καλύπτονται, αφού στη ΜΕΘ δίδεται πάντα προτεραιότητα.
Από την πλευρά του ο γραμματέας της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας και γιατρός της ΜΕΘ του νοσοκομείου του νησιού κ. Ν. Φαρμάκης διατυπώνει την άποψη ότι ειδικά στις ΜΕΘ μια έλλειψη, όσο μικρή και αν είναι, μετράει πολύ περισσότερο από την αντίστοιχη σε άλλο τμήμα του νοσοκομείου. «Ο γιατρός μπορεί να τροποποιήσει ευκολότερα το θεραπευτικό σχήμα των ασθενών οποιουδήποτε άλλου τμήματος σε σχέση με αυτούς των ΜΕΘ. Οταν αλλάζει μια αντιβίωση για λόγους μη ιατρικούς, μπορεί να υπάρχει κόστος, το οποίο όμως δεν είναι μετρήσιμο» αναφέρει και εξηγεί: «Αν κάποιος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ χάσει τη ζωή του από λοίμωξη, δεν μπορείς να αποδείξεις ότι ευθύνεται γι' αυτό η αλλαγή του θεραπευτικού σχήματος».
Στη συγκεκριμένη ΜΕΘ παρατηρούνται και άλλες ελλείψεις. Την περασμένη Τετάρτη το νοσοκομείο δεν διέθετε μπουκαλάκια που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια αίματος, ενώ ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει δυνατότητα διενέργειας συγκεκριμένης εξέτασης η οποία δείχνει αν ένας ασθενής έχει υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. «Πρόκειται για μια βασική εξέταση, το αποτέλεσμα της οποίας καθορίζει την πορεία του ασθενούς, αν δηλαδή θα λάβει θεραπεία ή αν χρειαστεί να μεταφερθεί σε άλλο κέντρο προκειμένου να υποβληθεί σε κάποια επεμβατική μέθοδο, "μπαλονάκι" ή μπαϊπάς». Η παραπάνω εξέταση δεν είναι δυνατή διότι το βιοχημικό εργαστήριο του νοσοκομείου δεν διαθέτει τα απαιτούμενα αντιδραστήρια. «Ως εκ τούτου», προσθέτει ο κ. Φαρμάκης, «οι γιατροί εφαρμόζουμε άλλους τρόπους παρακολούθησης των ασθενών και πρακτικές της δεκαετίας του '70».
 

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΠΟΕΔΗΝ: Να ανακληθούν οι οργανισμοί των Νοσοκομείων

 



Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δημοσιεύθηκαν περίπου 60 Οργανισμοί Νοσοκομείων με τις υπογραφές Υπουργών (Υγείας, Δημόσιας Διοίκησης, Οικονομικών) της κυβέρνησης του κου ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.
Οι Οργανισμοί που δημοσιεύτηκαν δεν είναι σύμφωνοι με τις προτάσεις των Διοικήσεων των Νοσοκομείων που κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προς έγκριση και για τους οποίους προηγήθηκε διάλογος με τους φορείς των Νοσοκομείων και τους εργαζομένους. Στις προτάσεις των Διοικήσεων ελήφθησαν υπόψιν η Υπουργική Απόφαση Αρ. Φύλλου 1681/28-7-2011 ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ που προσδιορίζει τον αριθμό κλινών ανά Νοσοκομείο, το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 87/1986 «Ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης των Νοσοκομείων» και οι άλλοι υφιστάμενοι Νόμοι (π.χ. Ν. 4024/2011 περί επιλογής προϊσταμένων). Εξάλλου υπήρξαν σχετικές γραπτές κατευθύνσεις από το Υπουργείο Υγείας.
Τα σχέδια των Οργανισμών εγκρίθηκαν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες και το ΚΕΣΥΠΕ αφού ήταν εναρμονισμένοι με τις οδηγίες τους.
Εξάλλου σε αρκετές περιπτώσεις επιστράφηκαν στα Νοσοκομεία από τις ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, για διορθώσεις και εκ νέου υποβολή.
Όμως παρά την τελική αποδοχή των υποβληθέντων σχεδίων Οργανισμών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, με «μαγικό ραβδί» στη διαδρομή (ΥΠΕ – ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ – ΦΕΚ) υπέστησαν «μαγειρέματα». Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ κουτσουρεμένοι σε κλινικές, κλίνες, προσωπικό καθώς επίσης και παρανομίες στις επιλογές προϊσταμένων αφού δεν ελήφθησαν υπόψιν οι υφιστάμενες νομοθετικές διατάξεις, Προεδρικά Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις.
Επανειλημμένως παρεμβήκαμε στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση να ΑΚΥΡΩΣΕΙ την διαδικασία ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ώστε το μείζον αυτό θέμα που είναι «ο καθρέφτης» της λειτουργίας των Νοσοκομείων να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου με τη ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Όμως διαπιστώνουμε ότι με νέο έγγραφο του ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ του Υπουργείου Υγείας κου ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΥ (17/7/2012) ζητούνται από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων προτάσεις για τους Οργανισμούς αρμοδιότητάς τους έως 20/7/2012.
Στη διάρκεια τριών ημερών στα μέσα καλοκαιριού επιχειρείται να κλείσετε το μείζον ζήτημα για το μέλλον και την ποιότητα της Δημόσιας Υγείας στη χώρα, σε περίοδο που οι κοινωνικές αντιστάσεις είναι μειωμένες με εμφανή σκοπό να αποφύγετε ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, αν και η σύσταση νέων Οργανισμών δεν επείγει, επειδή τα Νοσοκομεία λειτουργούν με τους παλιούς ισχύοντες Οργανισμούς.
Η βιασύνη της κυβέρνησης δείχνει την πρόθεσή της με γοργά βήματα να εφαρμόσει τους Εφαρμοστικούς Νόμους του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ κουτσουρεύοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας από απαραίτητες κλίνες και κλινικές, συγχωνεύοντας και καταργώντας Νοσοκομεία, μετατάσσοντας και μετακινώντας προσωπικό.
Οι πρώτες πολιτικές πράξεις της κυβέρνησης με την μετακίνηση 30 υπαλλήλων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Δυτικής Αττικής στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο, η πρόσληψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού με μπλοκάκι στο Γ.Ν. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, καθώς και οι δηλώσεις για περιστολή της δαπάνης από συγχωνεύσεις – καταργήσεις Νοσοκομείων αναδεικνύουν τις κυβερνητικές προθέσεις για συρρίκνωση, απαξίωση, ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και του Δημόσιου Συστήματος Πρόνοιας.
Η δημοσίευση σαθρών στοιχείων που έντονα αμφισβητούνται για τα ποσοστά πληρότητας των μικρών και μεσαίων Νοσοκομείων σε Ασθενείς προδίδει πολιτική σκοπιμότητα.
ΕΙΝΑΙ πολιτική βαρβαρότητα σε περίοδο που οι μισοί έλληνες ζουν στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, η Κυβέρνηση να υλοποιεί σχέδιο διάλυσής τους.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ αυτών των πολιτικών είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ για την ΠΟΕΔΗΝ. Ζητάμε την ανάκληση των παράτυπων δημοσιευθέντων Οργανισμών ώστε να ξεκινήσει εκ νέου ουσιαστικός διάλογος Υπουργείου – ΠΟΕΔΗΝ – Διοικήσεις Νοσοκομείων – ΤΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ για την σύστασή τους. Είναι επιτακτική ανάγκη η διαδικασία αυτή να παραταθεί έως τέλους Σεπτέμβρη του έτους 2012.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ              ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
 
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ :
Ο κοινός αγώνας των υγειονομικών μαζί με την κοινωνία είναι η μόνη λύση.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ “ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Ο σύλλογός μας εκφράζει μέσω απόφασης της γενικής του συνέλευσης την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του νοσοκομείου “Δυτικής Αττικής”. Ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας, καθώς στα πρόσωπα των μετακινούμενων συναδέλφων του νοσοκομείου “Δυτικής Αττικής” προς το «Αττικό» βλέπουμε το δικό μας μέλλον. Οι δικές μας μετακινήσεις στο ΓΝ Σάμου ίσως είναι το επόμενο βήμα.
Τα κλεισίματα νοσοκομείων, οι μετακινήσεις προσωπικού και γενικά οι πολιτικές του μνημονίου στην υγεία έχουν ως στόχο την πλήρη διάλυση της δημόσιας υγείας και την παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα, με τους εργαζόμενους που θα απομείνουν να βιώνουν καθημερινά έναν εργασιακό εφιάλτη και την κοινωνία να καλείται να πληρώσει από την τσέπη της την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούται (αν φυσικά μπορεί).
Απέναντι στην κατάρρευση του ΕΣΥ οφείλουμε να απαντήσουμε άμεσα με κοινούς αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας. Οι κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα» δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Έναν δρόμο μακρύ και δύσκολο που για να τον διαβούμε απαιτείται αλληλεγγύη και ενότητα. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!
ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Από τη γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου ΙΚΑΡΙΑΣ
20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

από Πανικάριο Νοσοκομείο

"ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ " ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ....

Η μέθοδος γνωστή.
Διαρρέουν στα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχουν Νοσοκομεία που βρίσκονται σε αγρανάπαυση, ώστε να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη και να προκύψει ως φυσικό επακόλουθο το λουκέτο.
Διέρρευσε λοιπόν προχτές στο δελτίο ειδήσεων του MEGA ότι το υπουργείο Υγείας μελετά να κλείσει 6 Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Της διαρροής είχε προηγηθεί η επιστημονική τεκμηρίωση του ογκόλιθου των οικονομικών της υγείας κ. Κυριόπουλου, ο οποίος ενώ έχει αμειφθεί αδρότατα για το χάρτη υγείας ουδέποτε τον παραδίδει, ώστε οι εκάστοτε υπουργοί και γενικοί γραμματείς να προστρέχουν στα φώτα του.
Ω, του θαύματος! Το ένα μετά το άλλο τα Νοσοκομεία ανακοινώνουν στο υπουργείο πως τα στοιχεία είναι χαλκευμένα.
Σαν ξεγάνωτοι τενεκέδες βροντολαλούν οι ακριβοπληρωμένες μελέτες.
Όταν βγει ο κόσμος στο δρόμο για να προασπίσει τα Νοσοκομεία του, τότε να δούμε πού θα κρυφτούν οι καθηγητάδες..

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ''''Η ΕΛΠΙΣ'''': τα στοιχεία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα(ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ''''Η ΕΛΠΙΣ'''')
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ http://www.ygeianet.gr/box/cal/30636.pdf

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Μάχη στη Χαλυβουργία: Όλοι και όλες στις 5.30 μ.μ. στον κόμβο του Ασπροπύργου.

 


Γίνεται μεταγωγή των συλληφθέντων χαλυβουργών στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 16). Μαζεύονται εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι κι εκεί.

Μάχη στην πύλη της Χαλυβουργίας δίνεται αυτή τη στιγμή, με τεταμένο το κλίμα από την εισβολή των ΜΑΤ νωρίς το πρωί, το ξύλο και τις συλλήψεις που ακολούθησαν. Η πρόσβαση στην πύλη της Χαλυβουργίας είναι αδύνατη, καθώς τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς Κόρινθο από την εθνική οδό στο ύψος του Ασπροπύργου έχουν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων. Το ηρωικό εργοστάσιο σύμβολο άνοιξε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ στις 5.30 τα ξημερώματα, ενώ, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, υπήρξαν έξι προσαγωγές. «Από νωρίς το πρωί δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης διοργανώνεται από το συνδικάτο των χαλυβουργών στις 5.30 μ.μ. στον κόμβο του Ασπροπύργου.



Η γραμματέας του Μάνεση μιλά εξ ονόματος όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ!

Σε διατεταγμένη πάντως υπηρεσία από νωρίς το πρωί και τα μέσα ενημέρωσης, εμφανίζουν τη …γραμματέα του αφεντικού ως εκπρόσωπο των εργαζομένων! Το παραμύθι των ΜΜΕ λέει ότι οι εργάτες της Χαλυβουργίας έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες: Οι μεν που ταυτίζονται αυθαίρετα με το ΠΑΜΕ και θέλουν απεργία μέχρι τέλους και οι δε που θέλουν να δουλέψουν και τους στερείται το δικαίωμα αυτό. Στην πραγματικότητα, η ομάδα που αντιτίθεται στην απεργία είναι το διευθυντικό προσωπικό και ο εργοδοτικός μηχανισμός υπαλλήλων, που αποτελούν μια αισχρή μειοψηφία, η οποία όσες φορές έχει θέσει την άποψή της στις δημοκρατικές διαδικασίες του Συνδικάτου, έχει χάσει. Σημειωτέον, ότι μετά από μια δικαστική προσφυγή, οι ψηφοφορίες για τη συνέχιση της απεργίας γίνονται τηρώντας τους πιο αυστηρούς τύπους, με κάλπη και παραβάν! Αυτό δεν εμπόδισε σήμερα πολλούς σταθμούς να μεταδώσουν τις δηλώσεις της γραμματέως του Μάνεση ως “προέδρου των εργαζομένων”, τους οποίους δήθεν δεν αφήνει να δουλέψουν το ΠΑΜΕ! Για να πάρουν μάλιστα σοβαροφανή υπόσταση τα λεγόμενά της, δηλώνει πρόεδρος Επιτροπής Εργαζομένων…

Ο Άδωνις στο πλευρό των απεργοσπαστών, προβοκάτσια από τον Σκάι για …βανδαλισμούς

Χτες άλλωστε, η “φωνή του Μνημονίου” στα ελληνικά ΜΜΕ, ο Σκάι, μετέδωσε ότι οι απεργοί χαλυβουργοί ευθύνονται για βανδαλισμούς σε ένα μαγαζί στον Ασπρόπυργο που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο εργαζομένου. Το σκηνικό προβοκάτσιας και εισβολής προετοιμαζόταν όλες αυτές τις ημέρες, καθώς χτες εμφανίστηκε και πάλι ο ακροδεξιός βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε διπλανό του εργοστασίου βενζινάδικο όπου συγκεντρώνονται οι διευθυντές και οι επίδοξοι απεργοσπάστες για να φανεί με κάθε τρόπο, ποια μεριά στηρίζει η κυβέρνηση.
Παρά τις δυσκολίες στη μετάβαση, τόσο οι απεργοί χαλυβουργοί όσο και το Συνδικάτο Μετάλλου, καλούν όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να στηρίξουν έμπρακτα με την παρουσία τους στην πύλη τον αγώνα αυτό που σήμερα συμπληρώνει 264 μέρες απεργίας. Για να επιστρέψουν στη δουλειά τους, οι απεργοί απαιτούν να ανακληθούν οι 120 απολύσεις που όλο αυτό το διάστημα ανακοίνωσε η εργοδοσία.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ που εκδόθηκε πριν από λίγα λεπτά:

“Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά από εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση.
Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα.
Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ απ’ τη «Χαλυβουργία» και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
Καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών. Η τρομοκρατία κατά του λαού μας δεν πρέπει να περάσει”.
Με διάβημά της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τους βουλευτές της Σπύρο Χαλβατζή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Χρήστο Κατσιώτη προέβησαν σε διαβήματα διαμαρτυρίας στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Νικ. Δένδια και Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη, καθώς και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, καταδικάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, οι οποίοι περιφρουρούσαν την απεργία τους στην πύλη της Χαλυβουργίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει: “Είναι σαφές ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται. Άλλωστε η σημερινή βίαιη επίθεση και εισβολή, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα”.
Ακόμα ζητεί την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών ενώ καλεί στη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνεται από το συνδικάτο των χαλυβουργών στις 5.30 μ.μ. στον κόμβο του Ασπροπύργου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επιδρομή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, την εκδίωξη της περιφρούρησης και την κατάληψη του χώρου από τις δυνάμεις καταστολής. Ενώ η κυβέρνηση, υποτίθεται συζητούσε για την «άρση του αδιεξόδου», τελικά προετοίμαζε την έφοδο των ΜΑΤ και το κτύπημα της ηρωικής απεργίας σύμβολο του εργατικού αγώνα. Απέδειξε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στο πλευρό τίνος βρίσκεται: στο πλευρό του Μάνεση, στο πλευρό των εργοδοτών, στο πλευρό του κεφαλαίου, που θέλει να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στέκεται στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει τους μαχόμενους χαλυβουργούς: ”Και σήμερα μαζικά, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι, θα συγκεντρωθούν στις “Πύλες της φωτιάς”, για να αντιμετωπίσουν την κυβερνητική και εργοδοτική καταστολή. Και στη συνέχεια να ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών”
Αλληλεγγύη στους απεργούς Χαλυβουργούς
Αλληλεγγύη στους απεργούς Χαλυβουργούς
Το Κράτος και τα αφεντικά έδειξαν για άλλη μια φορά τις προθέσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους. Η νυχτερινή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής με την συνδρομή της εισαγγελικής παρέμβασης, είχε ξεκάθαρο στόχο το σπάσιμο της απεργίας των Χαλυβουργών. Η δίκαιη και αδιάλλακτη απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας χαρακτηρίστηκε «παράνομη» και χτυπήθηκε. Κανένας αγώνας δεν είναι παράνομος. «Παράνομος» και παρασιτικός είναι ο καπιταλισμός και οι υπηρέτες του κι όχι οι εργατικοί αγώνες και οι απεργίες!
Στον καπιταλισμό τ’ αφεντικά χτυπούν τους εργαζόμενους με διάφορα μέσα κι όταν τα βρίσκουν σκούρα αναλαμβάνουν δράση οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους και οι παρακρατικές συμμορίες. Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί περνάει από την εργατική αλληλεγγύη και καταλήγει στην οργάνωση της εργατικής τάξης με στόχο την κατάργηση του καπιταλισμού και του κράτους.
Η απεργία των Χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο αποτελεί παράδειγμα για την εργατική τάξη και γι’ αυτό έπρεπε να πάψει. Η αλληλεγγύη και η κοινή μάχη στο πλευρό των απεργών εργατών θα ανατρέψει τους σχεδιασμούς του Μάνεση και της κυβέρνησης.
Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών
Άμεση αποχώρηση των κατασταλτικών δυνάμεων από το εργοστάσιο
Καμία ανοχή σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και παρακρατικές πρακτικές.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
Όλοι στο πλευρό των απεργών εργατών της Χαλυβουργίας, σήμερα το απόγευμα στις 17.30 στη γέφυρα Ασπροπύργου.

Σχετικό άρθρο από το left.gr
Σχετικό άρθρο από την iskra.gr
Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ανακοίνωση του ΚΚΕ
Πληροφορίες από http://mao.gr/2012/07/20/xalyvourgia-eisvoli/ και
http://contramee.wordpress.com/

Να περάσει το εργοστάσιο στη διαχείριση των εργαζομένων!

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Απόφαση ντροπή: Έκοψαν το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων

Εργολάβος της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κτήριο του Ασύλου Ανιάτων, οι ασθενείς του οποίου έχουν να αντιμετωπίσουν τον υποσιτισμό και την έλλειψη φαρμάκων. Σε κίνδυνο η ζωή τους
 

Εν μέσω κρίσης και οικονομικών δυσκολιών για όλους, η κυβέρνηση δε διστάζει να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο ακόμη και σε βαριά ασθενείς.
Η πολιτεία και ο ΕΟΠΥΥ δεν έδειξαν έλεος ούτε σε μια από τις πλέον αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, σε 235 ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων.
Εργολάβος της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κτήριο του Ασύλου, όπου φιλοξενούνται τρεις υπερήλικες. Μάλιστα, ο λογαριασμός ήταν μόλις 98 ευρώ και λήγει στις 3 Αυγούστου.
Η αναλγησία της πολιτείας και κυρίως του ΕΟΠΥΥ έχει φθάσει στο σημείο να στερεί από τους 235 συνανθρώπους μας ακόμη και βασικά τρόφιμα, απειλώντας τη ζωή τους.
Εδώ και ενάμιση μήνα στερούνται βασικών πρωτεϊνών αφού δεν έχουν σιτιστεί με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι. Κάθε μεταβολή της κατάστασης αυτών των κατάκοιτων, στη συντριπτική τους πλειονότητα, συνιστά ουσιαστικά απειλή θανάτου, σύμφωνα με το γιατρό και πρόεδρο των εργαζομένων, Παντελή Ξένο.
Ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό
Σημαντικές είναι οι ελλείψεις και σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ και οι 170 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από το Μάρτιο.
Ο λόγος της οικονομικής ξηρασίας του Ιδρύματος οφείλεται στην μη καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ των χρημάτων από τα νοσήλια που αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1,8 είναι οφειλές του πρώτου εξαμήνου του έτους.
Η διοίκηση του Ασύλου, που μάλιστα καταγγέλλει πλήρη αδιαφορία εκ μέρους του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Βουδούρη, αποστέλλοντας εξώδικο στον οργανισμό και προειδοποιώντας με προσφυγή στον εισαγγελέα, ζητά την καταβολή των χρημάτων.

από news247.gr http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ekopsan_to_reuma_sto_asylo_aniatwn.1861025.html

Ο Τζάμπας ζει και υπουργεύει


Σύμφωνα με το ακόλουθο Δελτίου Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός «υγείας» Μ. Σαλμάς, επισκέφθηκε σήμερα το «Αττικό» Νοσοκομείο για να παραδώσει σε λειτουργία τρεις κλινικές και δύο χειρουργικές αίθουσες, οι οποίες φυσικά τέθηκαν σε προσωρινή λειτουργία καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό που τις στελεχώνει το δανείσθηκε με το έτσι θέλω, από το Νοσοκομείο μας, για τρεις μήνες.






ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν για να παραδώσει σε λειτουργία τρείς κλινικές και δύο χειρουργικές αίθουσες. Ο κ. Σαλμάς συνομίλησε με τους γιατρούς και το προσωπικό που στελεχώνει τις συγκεκριμένες πτέρυγες ενώ έκανε και την ακόλουθη δήλωση:

«Με ευθύνη απέναντι στον Έλληνα ασθενή παραδίδουμε σήμερα μια νέα πτέρυγα με τριάντα κρεβάτια στο Αττικό νοσοκομείο που επί δέκα χρόνια παρέμενε κλειστή και δύο νέες χειρουργικές αίθουσες.

Η αναβάθμιση αυτή των υπηρεσιών υγείας αποφασίσθηκε και εκτελέσθηκε μαζί με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο μέσα σε μια εβδομάδα και χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ. Δίνουμε αξία στους εναπομείναντες πόρους του συστήματος υγείας και εργαζόμαστε για να αυξήσουμε ην αποδοτικότητα τους.

Οι πολίτες της Δυτικής Αττικής και όχι μόνο θα έχουν την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα της νευροχειρουργικής, της γναθοπροσωπικής και της ουρολογικής κλινικής. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».





Εστιάζοντας στη φράση: «Η αναβάθμιση αυτή των υπηρεσιών υγείας αποφασίσθηκε και εκτελέσθηκε μαζί με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο μέσα σε μια εβδομάδα και χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ», μπορούμε να πούμε ότι μας βρίσκει εν μέρει σύμφωνους: Πράγματι «εκτελέσθηκε» η αναβάθμιση των υπηρεσιών του «Αγία Βαρβάρα».



Όμως, σε ό,τι αφορά στη μηδενική δαπάνη, εκεί ας μας επιστρέψει να έχουμε τις αντιρρήσεις μας, μια και τους συναδέλφους μας εξακολουθεί, και θα εξακολουθεί να πληρώνει το ¨Αγία Βαρβάρα», γεγονός που θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερο «κόστος ανά ασθενή» και ακόμη μικρότερη «αποδοτικότητα».



Η αναφορά στα παιχνιδάκια αριθμών έχει να κάνει αποκλειστικά με το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τους θεωρεί «δυνατό επιχείρημα», αντίθετα από τους εργαζόμενους που καταδικάζουν τέτοιες επικίνδυνες για την υγεία του λαού, μεθόδους.



Όλοι μαζί συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την επιστροφή των συναδέλφων στην οργανική θέση τους και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας ώστε να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στο λαό της πολύπαθης περιοχής.



Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη όλων των νοσοκομειακών κλινών της Δυτικής Αθήνας, οι κάτοικοι της οποίας έχουν γονατίσει.
από τη " φωνή των υπαλλήλων του Γ.Ν.Δ.Α. " Η ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ "